1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İçişleri Bakanı Taksim Meydanı’nı Yasakladı, DİSK AYM Kararını Hatırlattı

İçişleri Bakanı Taksim Meydanı’nı Yasakladı, DİSK AYM Kararını Hatırlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nın miting alanı olarak belirlenmemesine ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ise iktidarın uyguladığı yasak kararına Anayasa Mahkemesi’nin 12 Ekim 2023 tarihli kararını hatırlatarak tepki gösterdi.

DİSK’in resmi sosyal medya hesabından paylaşılan kararda, Taksim Meydanı’nın öneminin vurgulanarak “Kendisini o kültürün bir parçası olarak gören her kişinin 1 Mayıs günlerinde Taksim Meydanı’nın ifade ettiği anlamı doğrudan tecrübe etme hakkı vardır” denildi.

Anayasa Mahkemesi kararında ise işçi ve sendika kültürünün sembol mekanlarından biri olan Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs günlerinde emekçilerin dayanışmasını ve ortak hafızasını simgelediği belirtilerek, mekânın sınırlanmasının düşünce özgürlüğünü kısıtladığı vurgulandı.

Yaşanan gelişmeler üzerine Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs’a ilişkin durumu hala belirsizliğini korurken, DİSK ve diğer sendika temsilcileri konuyla ilgili açıklamalar yapmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Taksim Meydanı’nı Yasakladı, DİSK AYM Kararını Hatırlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin