1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Filistin için Hakan Fidan’dan sert mesaj!

Filistin için Hakan Fidan’dan sert mesaj!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin Filistinli kardeşlerinin yanında yer almaya ve Gazze’deki katliamın faillerinin yargılanması için var gücüyle çalışmaya devam edeceğini belirtti. İsrailli siyasetçilerin liderleri siyasi malzeme yapma çabalarını kınadı ve Uluslararası hukuku ve insani değerleri ayaklar altına alan İsrailli yetkililerin mahkum edildiğini söyledi. Katliamın faillerinin hukuk önünde hesap verecekleri günü beklediklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyaret kapsamında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a gitti ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. İki tarafın Gazze’deki son durum ve Ukrayna – Rusya savaşı konularını ele aldığı belirtildi. Bakan Fidan, Blinken’a Gazze’deki katliamın biran önce sona ermesi gerektiğini ve İsrail’e baskı yapılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Fidan, Suudi Arabistan’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Temas Grubu ve bazı Batılı ülkelerin katılımıyla gerçekleşen Filistin konulu toplantıya katıldı.

Riyad’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi. Ayrıca Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistin için Hakan Fidan’dan sert mesaj!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin