1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Chery, 2024’ün Sonunda Tanıtılacak Yeni Üst Seviye Otomobili Tiggo 9 Pro İle Gözleri Üzerine Çekiyor

Chery, 2024’ün Sonunda Tanıtılacak Yeni Üst Seviye Otomobili Tiggo 9 Pro İle Gözleri Üzerine Çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli otomobil üreticisi Chery Grubu, 2023 yılında oldukça başarılı bir satış performansı sergiledi. Bu yıl içinde 1 milyon 881 bin 316 adet araç satışı gerçekleştiren firma, Türkiye dahil birçok Avrupa ülkesinde popülerliğini artırdı. Şirketin Tiggo 9 Pro adını verdiği yeni üst seviye otomobil modeli ise 2024’ün sonlarına doğru satışa sunulacak.

Tiggo 9 Pro, Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Tasarımı, önceki Tiggo modellerine benzerlik gösterse de daha kalıplı bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor. Aracın fişli hibrit motor seçeneği bulunacak ve 2.0 litrelik turbo motora ek olarak 3DHT elektrikli motorla desteklenecek. Bu kombinasyon sayesinde araç, 175 kW güç ve 385 Nm tork üretebilecek.

Chery’nin iddialarına göre, Tiggo 9 Pro fişli hibrit versiyonu WLTC standartlarına göre 1.400 kilometreyi aşan bir menzil sunacak. Ayrıca içten yanmalı motora sahip versiyonları da olacak olan aracın hibrit motor teknolojisi, güç ve verimlilik arasında mükemmel bir denge sağlamayı hedefliyor. 100 kilometrede sadece 5,2 litrelik yakıt tüketim değeriyle dikkat çeken aracın sürüş deneyiminin oldukça etkileyici olması bekleniyor.

Tiggo 9 ailesi içinde bulunan içten yanmalı ve PHEV versiyonlarının ise 2024 yılının dördüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. Chery, yeni otomobil modeli Tiggo 9 Pro ile marka imajını güçlendirmeyi ve pazardaki varlığını daha da sağlamlaştırmayı hedefliyor. Çinli üreticinin, bu iddialı ve şık tasarıma sahip olan yeni otomobil modeliyle beklentilere yanıt verip veremeyeceği ise merak konusu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Chery, 2024’ün Sonunda Tanıtılacak Yeni Üst Seviye Otomobili Tiggo 9 Pro İle Gözleri Üzerine Çekiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin