1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Polis Memuru Şikayetçiyi Dövdü, Mahkemeden Şaşırtan Karar!

Polis Memuru Şikayetçiyi Dövdü, Mahkemeden Şaşırtan Karar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, şikayetçi Samet G.’nin polis memuru Serhat K. tarafından maruz kaldığı kötü muamele ve işkence olayı ele alındı. Duruşmada, polis Sümeyye K. ve Osman D. şahit olarak ifade verdi. Sümeyye K., olay sırasında bulunmadığını belirterek, hastane odasında şikayetçinin ifadesini aldıklarını ve durumunun olağan dışı olmadığını belirtti. Aynı zamanda, diğer polis Osman D. ise nöbet kulübesinde olduğunu ve şikayetçinin sağlığının iyi göründüğünü belirtti.

Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde doktor Tuğba K. da tanık olarak ifade verdi. Tuğba K., hastaneye müracaat eden kişinin şikayetinden başka bir şey söylemediğini belirtti ve hastanenin rutin işlemlerini yaptıklarını açıkladı. Şikayetçi Samet G.’nin avukatı Suat Ateş, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek sanığın tutuklanmasını talep etti.

Duruşma savcısı, sanığın suç işleme amacının olmadığını belirterek “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığı haksız tahrik altında buldu ve 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın sabıkasız oluşu ve cezanın geleceği üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak cezayı 5 yıl 7 ay 15 güne indirdi.

Şikayetçinin avukatı Suat Ateş, indirimin hakkaniyete uygun olmadığını ve sanığın aktif olarak polis memuru olarak görevine devam ettiğini belirterek üst mahkemeye başvuracaklarını belirtti. İddianameye göre, Samet G.’nin Taksim Şehit Haşim Taştan Polis Karakolu’nda kötü muameleye uğradığı ve ciddi şekilde yaralandığı belirtildi. Şikayetçinin testislerinde ciddi tahribat oluştuğu ve ameliyatla birinin alındığı ifade edildi.

Kamera görüntülerinden de olayın nasıl gerçekleştiği anlaşıldı. İddianame, polis Serhat K.’nın aşırı güç kullanarak işkence yaptığı ve şiddeti arttırdığı belirtilerek 6 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Ancak mahkeme, sanığı haksız tahrik altında buldu ve cezasını indirerek karar verdi. Suat Ateş ise bu duruma itiraz ederek adaletin yerine getirilmesi için üst mahkemeye başvuracaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polis Memuru Şikayetçiyi Dövdü, Mahkemeden Şaşırtan Karar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin