1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Dram: Ölümü Duyunca Annenin İstediği Söz Verildi

İstanbul’da Dram: Ölümü Duyunca Annenin İstediği Söz Verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Küçükçekmece’de piknikte İBB tarafından açılan su dolu çukura düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer’in annesi olan Nurcan Gezer’in Türk vatandaşlığı başvurusu onaylandı. Nurcan Gezer, kimliğini almak için sabırsızlanıyor ve “Çocuklar okula gitmek istiyordu, götüremiyordum. Hasta oluyorlardı ve hastaneye götüremiyordum. Artık götürebileceğim” dedi.

Menekşe sahilinde teyzeleriyle pikniğe giden ve İBB’nin su dolu çukuruna düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer’in ölümü, ailenin dramını da gözler önüne serdi.

Türkiye’de doğup büyüyen Nurcan Gezer ve kardeşlerinin, kimliklerinin bulunmadığı ve yıllarca Esenyurt’ta bir barakada yaşadıkları ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, medyada yer alan haberler sonrasında Nurcan Gezer’in durumuyla ilgili inceleme başlattı. Ailenin merakla beklediği haber, Edanur’un ölümünden sonra geldi. Nurcan Gezer’in Türk vatandaşlığı başvurusu kabul edildi.

Nurcan Gezer, kararı memnuniyetle karşılayarak, “Babam Türk vatandaşıydı, annem yabancıydı. Annemin üzerine kayıtlı olduğum için kimliğim yok. Kardeşlerimin de kimlikleri yok. Onlar da kimlik istiyorlar. Şimdi benim kimliğimin çıkarılacağını söylediler. Yıllardır çocuklarım okula gidemiyordu. Okul görüyorlar ve gitmek istiyorlardı. Hastalanınca çocukları hastaneye götüremiyordum. Kimlik çıkarılması için başvurulmuştu ancak hep ret alıyorduk” şeklinde konuştu.

Nurcan Gezer, eşinin yanında olmasını istediğini ve acısını paylaşmak istediğini belirterek, “Ben eşimi yanımda istiyorum. Onun da yüreği yanıyor çünkü evladı ölmüş. Kimliğim olmadığı için görüşe gidemiyordum ve çocukları götüremiyordum. Çocuklarla Esenyurt’ta çadırda kalıyorduk. Kışın bir soba kuruyordum ve bu şekilde yaşıyorduk. Çocuklar sürekli hasta oluyordu” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Dram: Ölümü Duyunca Annenin İstediği Söz Verildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin