1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Trabzon’da Taksi Cinayeti: Şok İtiraflar!

Trabzon’da Taksi Cinayeti: Şok İtiraflar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Haziran 2023 tarihinde, Sürmene ilçesi Oylum Mahallesi’nde yaşanan olayda, mahalle yolunda terk edilmiş, camları kırık ve koltukları kanlı bir taksi bulundu. Bu durumu fark edenler hemen jandarmaya ihbarda bulundu. Jandarma ekipleri olay yerine gelerek aracın Sürmene 1 Nolu Meydan Taksi Durağı’nda görev yapan bir kişiye ait olduğunu tespit etti. Sürücü ise 10 kilometre uzaklıktaki bir yayla yolunda, dere kenarında ölü bulundu. Yapılan otopsinin ardından ceset ilçede defnedildi.

Jandarma ekipleri, olayın ardından güvenlik kameralarını inceleyerek, taksi şoförü Hüseyin Arslan’ın telefon kayıtlarını da incelemeye aldı. Yapılan incelemede, Arslan’ın gece saatlerinde Mustafa Kol adında birisi ile yayla yolunda buluştuğu ve daha sonra tabancayla vurularak öldürüldüğü ve cesedinin dereye atıldığı belirlendi.

Mustafa Kol, olay yerinden kaçtıktan sonra taksinin lastiğinin patlaması sonucu yürüyerek İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim oldu. Jandarma tarafından gözaltına alınan Kol, cinayeti işlediğini itiraf etti ve tutuklandı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameyle, tutuklu sanık Mustafa Kol hakkında ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet, ‘Yağma’ suçundan ise 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle Trabzon 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Dava sırasında tutuklu sanık Mustafa Kol, ailesinden özür dileyerek, olayın anlık bir öfke sonucu gerçekleştiğini belirtti ve maktulü öldürme kastı olmadığını ifade etti. Mahkeme heyeti, Kol’u ‘Yağma’ suçundan beraat ettirirken, ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Tahrik indirimi uygulanarak Kol, 20 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trabzon’da Taksi Cinayeti: Şok İtiraflar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin