1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜRK-İŞ Açıkladı: Açlık Sınırı 17 Bin 725 Lira, Yoksulluk Sınırı 57 Bin 736 Lira! Fişek Fiyatlardaki Artışlar Dikkat Çekiyor!

TÜRK-İŞ Açıkladı: Açlık Sınırı 17 Bin 725 Lira, Yoksulluk Sınırı 57 Bin 736 Lira! Fişek Fiyatlardaki Artışlar Dikkat Çekiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRK-İŞ, Nisan 2024’te açlık ve yoksulluk sınırını belirlemek için yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için gereken gıda harcaması tutarı olan açlık sınırı 17.725 lira olarak hesaplandı. Aile için yapılması gereken toplam harcama tutarına denk gelen yoksulluk sınırı ise 57.736 lira olarak belirlendi. Araştırma, gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi zorunlu harcamaları kapsayacak şekilde yapıldı.

Araştırmaya göre, bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 22.991 lira olarak belirlenirken, Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 5,55 arttı. Son 12 ayda ise harcamaların toplam değişim oranı yüzde 74,88 olarak hesaplandı. Bu veriler, Türkiye’deki yaşam maliyetinin giderek arttığını gösteriyor.

Araştırmanın bir diğer önemli sonucu ise fiyat artışları oldu. Dana eti fiyatı Mart ayına göre 52 lira artarak ortalama 523 liraya yükseldi. Kuzu eti ise 734 liradan satıldı. Balık fiyatlarında artış gözlenirken, yumurta fiyatlarında düşüş yaşandı. Tavuk eti kilogram fiyatı ise ortalama 10 lira arttı. Sebze kilogram fiyatı 28,81 lira, meyve kilogram fiyatı ise 46,50 lira olarak hesaplandı.

Siyah zeytin fiyatlarında artış görülürken, yeşil zeytin fiyatlarında kısmi bir düşüş yaşandı. Yağlı tohumlar arasında ceviz, fındık, fıstık fiyatlarında değişiklik olmazken, ay çekirdeği fiyatının yükseldiği belirlendi. Şeker, bal ve pekmez gibi ürünlerin fiyatlarında ise artış gözlendi.

TÜRK-İŞ’in Nisan 2024 araştırmasının ortaya koyduğu verilere göre, Türkiye’deki enflasyonun ve yaşam maliyetinin hızla arttığı görülmektedir. Ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yapmaları gereken harcamaların her geçen ay arttığı ve bu durumun en çok da düşük gelirli aileleri etkilediği ortaya konmuştur. Bu veriler, ülke ekonomisinin ve sosyal politikaların yeniden gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜRK-İŞ Açıkladı: Açlık Sınırı 17 Bin 725 Lira, Yoksulluk Sınırı 57 Bin 736 Lira! Fişek Fiyatlardaki Artışlar Dikkat Çekiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin