1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile CHP arasında yapılan yeni anayasa görüşmeleri başladı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile CHP arasında yapılan yeni anayasa görüşmeleri başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa gündemi çerçevesinde siyasi partilerle yapılacak görüşmelere dün CHP ile başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i makamında ziyaret etti. Görüşme sonrasında ortak bir açıklama yapan iki lider, toplantının detayları hakkında bilgi verdi. Kurtulmuş, “Önce yapılacak işin usullerinin belirlenmesi gerektiğini ve doğru bir istikamette görüşmelere devam edilmesi gerektiğini” belirtti. Kurtulmuş, partilerin kendi içlerinde anayasayı tartışabileceklerini ve gelecek yıl Meclis’in partilerin önerileri üzerinden çalışabileceğini aktardı. Kurtulmuş ayrıca, “Partilerin anayasaları olmaz. Anayasa teklifleri olur. Meclis açıldığında müzakere ortamı başlar” şeklinde konuştu. Meclis’te bulunan diğer partilerle de konunun değerlendirileceğini ifade etti.

CHP lideri Özgür Özel ise halkın gündeminin anayasa değişikliği olmadığını belirtti. Özel, önemli olanın insanların güvencesizlik sorunlarına çare bulmak olduğunu dile getirdi. Özel, “Eğer anayasaya uyacaksak, ona uyum sağlamalıyız. Geçmişte yapılan iyilere rağmen, o anayasaya uyulmadı. Bir yeni anayasa konuşurken, mevcut anayasaya tam uyum beklemek doğaldır. Bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik” dedi. Özel, Kurtulmuş ile yapılan görüşmeyi partisinin yetkilileriyle değerlendireceğini ifade etti.

Özel ayrıca, siyasetin yerel seçimlerden doğru mesajı alması gerektiğini vurgulayarak, iletişimin çok önemli olduğunu belirtti. Özel, “Sorunlar yoksulluk, işsizlik, yüksek enflasyon ve artan fiyatlar iken, anayasa tartışmaları yapmak yerine bu sorunlara odaklanmalıyız. İletişim sürdürülmeli ve kitlelere sorumluluklarımızı hatırlatmalıyız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile CHP arasında yapılan yeni anayasa görüşmeleri başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin