1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan, Türkiye Tohum Gen Bankası’nı Ziyaret Etti

Erdoğan, Türkiye Tohum Gen Bankası’nı Ziyaret Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı, Gen bankasının önemli bitki alanlarını ve tohum standını ziyaret etti. Enstitü müdürü olan Dr. Yaman, çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Daha sonra herbaryum odasını ziyaret eden Cumhurbaşkanı, kurutulmuş bitkilerle herbaryum oluşturdu. Ayrıca selektör ünitesi, tohum temizleme odası, fizyoloji laboratuvarı, kurutma odası, iklim odaları ve soğuk muhafaza odalarındaki çalışmaları da inceledi.

Toplamda 1537 tohum toplandı. Yaman, Mirasımız Yerel Tohum projesinin katkılarıyla 2020-2022 yılları arasında 1537 tohum toplandığını ve yerel tohum toplama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Emine Erdoğan da ziyareti sosyal medyada paylaştı ve Ankara’daki Türkiye Tohum Gen Bankası’nı ziyaret ettiğini belirtti. Mirasımız Yerel Tohum Projesi kapsamında toplanan ata tohumlarıyla binlerce genetik materyalin çoğaltıldığını ve yerli üretime katkı sağlandığını vurguladı. Ayrıca yerli ve milli üretimin güvencesi olan tohum gen bankalarının sayısının artmasını diledi ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan, Türkiye Tohum Gen Bankası’nı Ziyaret Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin