1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MART AYI SICAKLIKLARI REKOR SEVİYEDE

MART AYI SICAKLIKLARI REKOR SEVİYEDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılının mart ayı raporuna göre Trakya, Marmara Bölgesi’nin batı kıyıları, Ege Bölgesi’nin kıyı kesimleri, Akdeniz Bölgesi’nin batı ve orta kesimleri ile bazı ilçelerde ortalama sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti.

Mart ayında sıcaklık ortalaması 9,2 derece olarak ölçüldü ve 1991-2020 normallerinin üzerinde gerçekleşti. En düşük sıcaklık eksi 22,3 derece ile Özalp’te, en yüksek sıcaklık ise 31,9 derece ile Adana’da tespit edildi.

2024 yılı mart ayı, son 53 yıl içinde en sıcak 9. mart olarak kaydedildi. Maksimum sıcaklık normallerinin 4,1 derece üzerinde gerçekleşen mart ayında yağışlar normalin üzerinde oldu, özellikle Doğu Anadolu’nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağış miktarı normallerinin iki katına ulaştı.

Diğer bölgelerde de sıcaklık artışı yaşandı. Marmara Bölgesi’nde sıcaklık 2,2 derece artarken, Ege Bölgesi’nde 1,8 derece ve Akdeniz Bölgesi’nde 1,6 derece artış kaydedildi. İç Anadolu’da sıcaklık 1,4 derece yükselirken, Karadeniz Bölgesi’nde 1,6 derece, Doğu Anadolu’da 1,1 derece ve Güneydoğu Anadolu’da 0,2 derece artış oldu.

Yağışlar normalinden fazla olan mart ayında Doğu Anadolu’nun doğu ve güneyinde yüksek yağış miktarları görüldü. En fazla yağış 207,9 mm ile Şırnak’ta kaydedilirken, Kırıkkale’de en az yağış gerçekleşti. Mart ayında Türkiye genelinde ortalama yağışlı gün sayısı 12,8 olarak ölçüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MART AYI SICAKLIKLARI REKOR SEVİYEDE
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin