1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: “1 Mayıs’ta Normalleşmeyi İstiyoruz, 1977’nin Hesabını Soracağız”

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: “1 Mayıs’ta Normalleşmeyi İstiyoruz, 1977’nin Hesabını Soracağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kazancı Yokuşu’nda anma programı düzenledi. Heyet, 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenleri anmak amacıyla 08.30’da Kazancı Yokuşu’nda bir basın açıklaması yaptı ve ardından ölenlerin anısına karanfil bıraktı. Daha sonra Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na giderek çelenk bıraktılar.

Arslan, yaptığı konuşmada her yıl 1 Mayıs’ta kaybettiğimiz kardeşleri anmak için bu meydanda toplandıklarını belirtti. Katillerin bulunması ve hesap vermeleri için mücadelelerinin süreceğini ifade etti. Heyet, anma programının ardından Kazancı Yokuşu’nda gerçekleşen etkinliğin ardından Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na bir kez daha çelenk bıraktılar.

Mahmut Arslan, konuşmasında 1 Mayıs’ı kutlama ve mücadele günü olarak tanımlayarak, meydan tartışmalarından kaçınılmasını vurguladı. Arslan, özgürlük, adalet ve barış isteyen emek hareketinin tüm dünyaya sesini duyurması gerektiği üzerinde durdu. İzin verilen meydanlarda talepleri yüksek sesle dile getirmenin önemine değindi.

Arslan, 1 Mayıs’ın güvenlik gerekçeleriyle kaos ve gerilim yaratılmasına karşı çıktı. Tüm emek örgütlerinin bir araya gelerek birlik içinde taleplerini dile getirmesi gerektiğini belirtti. Meydan tartışmalarının ve polis müdahalelerinin olmadığı huzurlu 1 Mayısları özlediklerini ifade etti.

Heyet, 1 Mayıs’ı insanca yaşam ve çalışma şartlarını talep etmek için bir şölen havasında kutlamayı savundu. Arslan, emekçilerin sorunlarını meydanlarda yüksek sesle ifade etmeleri gerektiğini dile getirdi. Arslan, 1977’deki olayların hesabının soruluncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini ve önümüzdeki dönemde Kocaeli meydanlarında 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını bildirdi.

Sonuç olarak, Arslan ve HAK-İŞ heyeti, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü anma etkinlikleri kapsamında Kazancı Yokuşu’nda ve Taksim Meydanı’nda toplanarak hayatını kaybedenleri andı ve taleplerini yüksek sesle dile getirdi. Arslan, emek hareketinin birlik, mücadele ve dayanışma ruhuna uygun şekilde hareket etmeyi vurguladı ve 1 Mayıs’ın huzur ve barış içinde kutlanmasını istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: “1 Mayıs’ta Normalleşmeyi İstiyoruz, 1977’nin Hesabını Soracağız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin