1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ankara’da şiddetli yağışın ardından cadde ve sokaklar göle döndü, Valilik günler öncesinden uyarıda bulunmuştu!

Ankara’da şiddetli yağışın ardından cadde ve sokaklar göle döndü, Valilik günler öncesinden uyarıda bulunmuştu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yaşanan sel felaketi, şehri adeta felç etti. 1330 noktada su baskını yaşanırken, cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Metro istasyonlarına kadar su basan sel, ABB’nin işlettiği Ankara metrosunun bazı istasyonlarının kapatılmasına neden oldu. Ev ve işyerlerini de su basarken, Ankara Valiliği ve Meteoroloji Kurumu günlerdir uyarılarda bulunmasına rağmen altyapı yetersizliği nedeniyle şehirde yaşanan felaketin boyutları arttı. Trafikte de ciddi sorunlar yaşandı.

Başkan Mansur Yavaş ise sel felaketinin yaşandığı süreçte görev başında olmadığı ve vatandaşlara duyarsız kaldığı eleştirileriyle karşı karşıya kaldı. Yavaş’ın, sosyal medya üzerinden herhangi bir açıklama yapmaması ve sahadaki çalışmalara liderlik etmemesi tepki çekti. Önceki dönemde başkentte yaşanan su baskınları hakkında sert eleştirilerde bulunan Yavaş’ın, bu kez sessiz kalması dikkat çekti.

Mansur Yavaş’ın geçmişte yaptığı paylaşımlar da gündeme geldi. Yaşanan felaket sonrası, Yavaş’ın önceki yıllarda Ankara’da yaşanan su baskınlarını eleştiren paylaşımları tekrar gündeme geldi. Kullanıcılar, Yavaş’ın sorunun alt yapı eksikliği değil, kafada olduğunu belirten tweetlerini hatırlattılar.

Ankara’da yaşanan sel felaketi, altyapı eksiklikleri ve belediyenin yetersiz müdahalesiyle birleşince şehir sular altında kaldı. Vatandaşlar feltaketi akşam saatlerinde bir anda yaşarken, belediye başkanı Mansur Yavaş’ın suskunluğu ve etkisizliği ise tartışmalara neden oldu. Şehirde ulaşımın aksaması ve ev ve işyerlerinin zarar görmesine rağmen, belediye başkanının olaya müdahale etmemesi tepkilere neden oldu.

Dolayısıyla, Ankara’da meydana gelen sel felaketi, yaşanan su baskınları ve altyapı yetersizliği sorununu tekrar gündeme getirdi. Belediye başkanı Mansur Yavaş’ın suskunluğu ve etkisizliği, şehirde yaşanan felaketin boyutlarını arttırdı. Vatandaşlar, belediye yetkililerinden alınması gereken önlemleri beklerken, şehrin yaşadığı felaketle birlikte sorunun kafada olduğu yönündeki eleştirileri yine dile getirdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da şiddetli yağışın ardından cadde ve sokaklar göle döndü, Valilik günler öncesinden uyarıda bulunmuştu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin