1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı: Büyük risk!

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı: Büyük risk!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz’de saat 21.00’de, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yarın saat 08.00’de başlayacak gök gürültülü sağanak yağışların gece yarısına kadar devam edeceğini duyurdu. Bu yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi riskler yaratabileceği belirtilerek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji’den yapılan hava durumu tahminine göre, ülkemizin genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile belirli bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ayrıca Doğu Akdeniz’in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı olabileceği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji raporuna göre, hava sıcaklığında büyük bir değişiklik beklenmiyor ancak rüzgarın kuzey, güney ve doğu kesimlerde arasıra orta kuvvette eseceği, yağış anında yer yer kuvvetli bir şekilde etkili olabileceği bildirildi. Kuvvetli yağış uyarısının yapıldığı bölgelerde yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Marmara Bölgesi, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli gibi şehirler parçalı ve çok bulutlu hava ile yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alacak. Ege Bölgesinde ise Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli’nin doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacak. Akdeniz Bölgesinde ise Antalya, Adana ve Mersin gibi şehirlerde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İç Anadolu’nun Ankara, Eskişehir, Konya gibi şehirlerinde parçalı ve bulutlu hava etkili olacak. Batı Karadeniz’de ise Bolu ve Düzce’nin yağış alması bekleniyor. Doğu Karadeniz, Gümüşhane, Samsun, Trabzon, Doğu Anadolu, Erzurum, Kars, Malatya ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarında, yağışlarla birlikte oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca toz taşınımı beklenen bölgelerde görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği hatırlatılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı: Büyük risk!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin