1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nda Alınan Önemli Kararlar!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nda Alınan Önemli Kararlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Toplantıya, İsmail Kahraman, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Binali Yıldırım, Mustafa Şentop, İsmet Yılmaz gibi kurul üyeleri ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da katıldı.

Gündemde, 6 Şubat depremleri sonrası süreç, siyasi konular, ekonomik meseleler ve ülkemizin karşı karşıya olduğu bölgesel ve küresel sınamaların ele alındığı toplantıda, yeni anayasa çalışmaları da masaya yatırıldı. Türkiye’nin sivil, demokratik, özgürlükçü ve kapsayıcı bir anayasaya ihtiyacı olduğu vurgulandı.

Ekonomik programın başarısının değerlendirildiği toplantıda, Türkiye ekonomisinin hedeflerine ulaşabilmesi için popülist tutumlardan kaçınılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, Türkiye’nin seçimsiz 4 yıllık zaman diliminin fırsatlar sunması ve bu sürenin etkin bir şekilde kullanılması gerekliliği vurgulandı.

Eğitimde “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin değerlendirildiği toplantıda, asrın felaketinden etkilenen illerde gerçekleştirilen imar ve inşa faaliyetleri ele alındı. Türkiye’nin geleceğini etkileyen birçok konunun ele alındığı toplantıda, kurul üyeleri görüşlerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda Türkiye’nin dış politikada ve diğer alanlarda atacağı verimli adımlarla “Türkiye Yüzyılı” hedeflerine ulaşacağını belirtti. 2024’ün ikinci yarısından itibaren ekonomi programının olumlu sonuçlarının görüleceğine dikkat çekti.

Son olarak, toplantıya ilişkin açıklamayı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptı. Toplantıda ele alınan konuların Türkiye’nin geleceği için önemli olduğu ve kurul üyelerinin görüşlerinin değerli olduğu vurgulandı. Tüm katılımcılar, Türkiye’nin karşılaştığı zorluklar karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket etme kararlılığını ortaya koydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nda Alınan Önemli Kararlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin