1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 1 Mayıs’ta Çatışma: 217 Gözaltı ve 28 Yaralı!

1 Mayıs’ta Çatışma: 217 Gözaltı ve 28 Yaralı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kısıtlama tedbirlerine rağmen polis ekipleri tarafından bariyerlerle kapatılan noktalarda güvenlik güçleriyle çatışan marjinal gruplar arasında çıkan olaylarda toplam 217 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da yasaklanan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne çıkmak isteyen F.O., F.S., A.L.C., E.K., H.B.Y. ve M.Ş. gibi daha önce terör örgütü DHKP/C soruşturmalarında adı geçen kişiler de dahil olmak üzere 217 kişinin ifade işlemleri nihayetlendi.

Yasadışı eylemde 28 polis yaralanırken, polise taş, sopa ve demir çubuklarla saldıran şüphelilerin 182’si gözaltı işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Geri kalan 35 kişinin ise şu anda savcılığa çıkarılmayı beklediği belirtildi.

İçişleri Bakanı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, izinsiz olarak gösteri yapan, uyarıları dikkate almayan ve polisimize saldıran 217 kişi gözaltına alındı” ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, bu olaylarda 217 kişinin gözaltına alındığını ve 28 polis memurunun yaralandığını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1 Mayıs’ta Çatışma: 217 Gözaltı ve 28 Yaralı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin