1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Gökhan Günaydın’dan Polise Sert Tepki: “Bu Soruyu Sormaya Utanmıyor musun?”

CHP’li Gökhan Günaydın’dan Polise Sert Tepki: “Bu Soruyu Sormaya Utanmıyor musun?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ile bir polis arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Günaydın, polisin kendisine hangi partiden olduğunu sorduğunu ve kendisinin de “Bu soruyu sormaya utanmıyor musun?” şeklinde karşılık verdiğini anlattı.

Günaydın, TELE1’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizler genel başkanın Saraçhane’deki açıklamalarını biliyoruz. O açıklamada, ‘Bu memleketin polisi de bu memleketin emekçisidir; eğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sendikalaşma hakkı verilseydi, polislerin de sendikalarıyla beraber bu tür eylemlerde yer alması gerekirdi. Onlar da birer emekçi. Dolayısıyla ben halkla polisin karşı karşıya gelmesini istemiyorum. Bu Türkiye’ye yakışır bir durum değil’ diye belirtti.

Sonrasında, Günaydın ve beraberindeki kişiler alandan ayrılmak istediklerinde polisler tarafından yolları kesildi. Günaydın, polisin hangi partiden olduklarını sorduğunu ve bu duruma tepki gösterdiğini aktardı. Polisin “amirlerimiz sormamızı istedi” şeklindeki açıklamasına karşılık olarak, Günaydın “O amirin anayasaya aykırı emirler veriyor olabilir, kanuna uygun olmayan emirlere uyma” dedi. Ayrıca, sadece kendisi için değil vatandaşlar için yolu açmalarını istedi.

Bu olay, 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan polis-milletvekili arasındaki diyalogun gündeme gelmesine neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Gökhan Günaydın’dan Polise Sert Tepki: “Bu Soruyu Sormaya Utanmıyor musun?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin