1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TSK’nın haftalık bilgilendirme toplantısında dikkat çeken gelişmeler!

TSK’nın haftalık bilgilendirme toplantısında dikkat çeken gelişmeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen haftalık bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terörle mücadele operasyonları kapsamında son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu sayede, bu yılın başından bugüne kadar Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 845 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Hudut güvenliği konusunda alınan tedbirler sayesinde, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 364 kişi yakalanmıştır. Bu kişilerden 9’u terör örgütü mensubudur. Ayrıca, 2.264 kişi hududu geçemeden engellenmiştir. Bu yılın başından bugüne kadar yasa dışı yollarla yakalananların sayısı 3.133’e ulaşmıştır. Engellenen kişi sayısı ise 50.860 olmuştur.

Bakanın Romanya ziyareti kapsamında ikili ve askeri ilişkileri güçlendirecek görüşmeler gerçekleştirilmiş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de çeşitli ziyaretler yapılmıştır. Ayrıca, Mısır Genelkurmay Başkanı’nın Ankara ziyareti sırasında askeri ilişkilerin ve savunma sanayi işbirliğinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Türkiye’nin liderliğinde Karadeniz’deki mayın tehlikesine karşı alınan tedbirlerin bir sonucu olarak Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu’nun aktivasyonu planlanmaktadır. Ayrıca, Azerbaycan’da kurulan Türk-Rus Ortak Merkez’in faaliyetleri sonlandırılmıştır.

Son olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin aralıksız devam ettiği ve öğrenci ve personel temin faaliyetlerinin planlandığı şekilde sürdüğü belirtilmiştir. Savunma sanayi alanında ise yerli ürünlerle caydırıcılığın arttırıldığı ve yeni silah sistemlerinin envantere girdiği vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TSK’nın haftalık bilgilendirme toplantısında dikkat çeken gelişmeler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin