1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Edanur’un Dramı: Kimliksiz Yaşam!

Edanur’un Dramı: Kimliksiz Yaşam!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

26 Nisan Cuma günü Küçükçekmece Menekşe Sahilinde piknik yapan ve su birikintisine düşerek kaybolan 5 yaşındaki çocuk, ailesi tarafından bulundu. Olayın ardından çukurun etrafı demir bariyerlerle kapatılarak temizlik çalışmaları başlatıldı.

Ailenin piknikte serdiği örtü ve yiyeceklerin yerinde durduğu fark edildi. Ailenin dramı gün yüzüne çıktı; annenin Türkiye’de doğduğu, kimliğinin olmadığı ve yıllarca Esenyurt’ta yaşadığı öğrenildi.

Çocuğun babası cezaevinde, annesi ise geri gönderme merkezinde bulunuyor. Annenin kimliğinin olmaması nedeniyle çocukların da kimlikleri olmadığı anlaşıldı. Babanın cenazeye izinli olarak katıldığı belirtildi.

Anne, kimliksiz bir şekilde yaşamını sürdürüyor ve geçimini kağıt toplayıcılığı yaparak sağlıyor. Geçimini sağlarken kimliksizliğinin zorluklarını anlattı.

Aile, Edanur’un ölümünden sonra vatandaşlık başvurusu yaptı. İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, durumu inceledikten sonra anne Nurcan Gezer’in Türk vatandaşlığı başvurusunu kabul etti.

Anne ve babasının kimlikleri olmaması nedeniyle ailede altı çocuğunun kimliği bulunmuyor. Ancak, Edanur’un ölümü sonrasında yapılan başvurular kabul edildi ve çocukların kimliklerinin düzenlenmesi sağlandı. Aile, uzun yıllardır kimliksiz olarak yaşadıklarını dile getirdi ve kimlik sahibi olmanın önemini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edanur’un Dramı: Kimliksiz Yaşam!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin