1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Van’da Mahsur Kalan Araçlar Çığ Altında Kaldı, Kurtarılanlar Yürüyerek İlçeye Ulaştı!

Van’da Mahsur Kalan Araçlar Çığ Altında Kaldı, Kurtarılanlar Yürüyerek İlçeye Ulaştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 Aralık 2023 tarihinde, Van’dan Bahçesaray yönüne seyir halinde olan Osman Küncü tarafından yönetilen yolcu minibüsü ile Şahin Sabırlı tarafından kullanılan 27 AGF 649 plakalı hafif ticari araç, 3 bin rakımlı Karabet Geçidi inişinde kar ve tipiye yakalandı. Mahsur kalan 10 kişi, yardım çağrısında bulundu ancak çığ riski nedeniyle ekipler bölgeye ulaşamadı. Bunun üzerine, araçları terk eden kişiler 9 kilometrelik yolu yürüyerek ilçeye ulaştı. Terk edilen araçlar ise çığ altında kaldı.

Karayolları ekipleri ve araç sahipleri, hafif ticari aracı küreklerle kurtarmayı başardılar ancak ulaşılamayan yolcu minibüsü çığ etkisiyle yaklaşık 20 metre savruldu. 22 Aralık 2023 tarihinden beri çığ riski nedeniyle kapanan Van-Bahçesaray kara yolunda, 13 Şubat tarihinde ilk çalışmalar başlatıldı. Zaman zaman durdurulan çalışmalara rağmen, Karayolları ekipleri özverili çalışmalarıyla 132 gün sonra Van-Bahçesaray yolunu yeniden trafiğe açmayı başardılar. Karlar altında kalan minübüs ise karların erimesiyle gün yüzüne çıktı.

Sonuç olarak, Karabet Geçidi’nde yaşanan bu olayda 10 kişi zorlu koşullar altında belirsizliklerle mücadele etmek zorunda kaldı. Ancak, ekiplerin özverili çalışmaları ve araç sahiplerinin yardımlaşması sonucunda kurtarılan hafif ticari araç, olayın boyutunu gözler önüne serdi. 132 gün sonra trafiğe açılan yol, bölgedeki çığ riskinin ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Olayın sonucunda, herhangi bir can kaybı olmaması sevindirici bir detay olsa da, olayın ciddiyeti ve beraberinde getirdiği riskler unutulmamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Mahsur Kalan Araçlar Çığ Altında Kaldı, Kurtarılanlar Yürüyerek İlçeye Ulaştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin