1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Parti Ziyaretlerinde Anayasa Değişikliği Görüşmeleri Başlıyor!

Parti Ziyaretlerinde Anayasa Değişikliği Görüşmeleri Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa değişikliği konusunda görüş almak amacıyla AK Parti ve MHP’yi ziyaret eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, diğer siyasi partilerin de görüşlerini alacaklarını belirtti. 15 siyasi parti ve 6 grubu olan parti bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, parlamentonun hükümeti kurma yetkisine sahip olmadığını ve anayasa yapma yetkisinin olmadığını vurguladı. Ziyaretler sırasında siyasi partilerin konuya tarafsız bir şekilde yaklaşmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti ve Türkiye’nin yeni bir anayasa veya kapsamlı bir anayasa değişikliğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise, Nazik ziyaretler için teşekkür ederek, iktidardaki sistemden kaynaklı sorunlara dikkat çektiklerini ve yeni düzenlemelere karşı olduklarını belirtti. Parlamenter demokratik sistem arayışlarının devam ettiğini söyleyen Dervişoğlu, eğer TBMM’de anayasa değişikliği gündeme gelirse konuyu değerlendireceklerini ifade etti. Meclis Başkanının tarafsız olduğunu ve Türkiye’nin öncelikli başka sorunları olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, anayasa değişikliği tartışmalarının ekonomik sorunları gölgelememesi gerektiğini dile getirdi.

Kurtulmuş’un açıklamalarıyla anayasa değişikliği konusunda siyasi partiler arasında fikir ayrılıkları ortaya çıktığı görülüyor. AK Parti ve MHP’nin yeni bir anayasa yapılması yönünde görüş belirtirken, İYİ Parti ise mevcut sistemi korumaya devam etme taraftarı. Her iki parti de Meclis Başkanının tarafsızlığını vurgularken, Türkiye’nin ekonomik sorunlarının öne çıktığına dikkat çekiyor. Bu çerçevede, anayasa değişikliği konusunun Türkiye’nin gündemine oturup oturmayacağı ve nasıl bir sistem değişikliğiyle karşı karşıya kalınacağı belirsizliğini koruyor.

Genel olarak, Türkiye’nin anayasa değişikliği konusunda farklı siyasi görüşlere sahip olduğu ve bu konuda tartışmaların devam edeceği görülüyor. AK Parti ve MHP’nin yeni bir anayasa yapılması gerektiğini savunurken, İYİ Parti mevcut sistemi korumanın gerekliliğine vurgu yapıyor. Siyasi partiler arasındaki bu fikir ayrılıklarının nasıl sonuçlanacağı ve Türkiye’nin gelecekte hangi anayasa yapısına sahip olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Parti Ziyaretlerinde Anayasa Değişikliği Görüşmeleri Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin