1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hatay’da Yerin Derinliklerinden Sarsıcı Deprem! – İşte Detaylar

Hatay’da Yerin Derinliklerinden Sarsıcı Deprem! – İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Samandağ ilçesinde gerçekleşen deprem, AFAD’ın verilerine göre saat 21.23’te meydana geldi. Depremin büyüklüğü 3.8 olarak belirlendi ve yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise depremin derinliğini 9 kilometre olarak açıkladı.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından belirlenen deprem verileri, anlık olarak internet üzerinden takip edilebilmektedir. Yaşanan son depremlerin saatleri ve büyüklükleri kaydedilerek, deprem izleme merkezleri tarafından halkın bilgisine sunulmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü BDTİM tarafından izlenen depremlere ait güncel verilere, internet üzerinden erişim sağlanabilmektedir.

Deprem anında ve sonrasında afetin etkilerini en aza indirebilmek için, deprem izleme ve analiz merkezleri son depremleri anlık olarak paylaşmaktadır. AFAD tarafından açıklanan son depremler listesine de internet üzerinden erişim sağlanabilmekte ve vatandaşlar, güvenli bölgeye geçebilmek için gerekli önlemleri alabilmektedir.

Depremlerin sıklıkla yaşandığı ülkemizde, deprem izleme merkezlerinin çalışmaları büyük önem taşımaktadır. Vatandaşların deprem anında güvenli alanlara geçebilmesi ve can güvenliğini sağlayabilmek adına, deprem izleme ve değerlendirme merkezlerinin çalışmaları büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir. Kandilli Rasathanesi’nden ve AFAD’dan gelen güncel deprem verileri, son depremleri takip etmek isteyenler için önemli bir bilgi kaynağı olmaktadır.

Depremlerin büyüklükleri ve derinlikleri, deprem anında yaşanabilecek hasarın büyüklüğünü de belirlemektedir. Samandağ ilçesinde gerçekleşen 3.8 büyüklüğündeki depremin 7 kilometre derinlikte olması, olası hasarın boyutunu belirlemede önemli bir faktördür. Vatandaşların deprem riskine karşı bilinçli olmaları ve gerekli önlemleri almaları, afet anında daha az zarar görmelerini sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatay’da Yerin Derinliklerinden Sarsıcı Deprem! – İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin