1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan Avrupa Türklerine Güçlü ve Birleşik Olma Çağrısı: “Güçlü Olmak Mecburiyetindeyiz, Solingen Faciasının Takipçisi Olacağız!”

Erdoğan’dan Avrupa Türklerine Güçlü ve Birleşik Olma Çağrısı: “Güçlü Olmak Mecburiyetindeyiz, Solingen Faciasının Takipçisi Olacağız!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Çalıştayı heyetini Külliye’de misafir etti. 25 ülkeden gelen 47 bölgeden Avrupalı Türkleri ağırlayan Erdoğan, birliğin güçlenerek kökleştiğini ve günümüzde 25 ülkeye yayıldığını belirtti. İslam düşmanlığı ve ırkçılıkla mücadelede UID’in öncü bir rol oynadığını vurgulayan Erdoğan, Avrupa’da Türk toplumunun daha birlik içinde ve dinamik hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Güçlü olmanın bir zorunluluk olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, “Nerede yaşarsak yaşayalım milletçe güçlü olmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Erdoğan, Avrupalı Türklerin neredeyse yarısının Almanya’da yaşadığını ve Almanya’nın çifte vatandaşlık konusundaki adımlarını olumlu karşıladıklarını dile getirdi. Solingen faciasının üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen Almanya’da 25 Mart’ta yaşanan ırkçı saldırıya da değinen Erdoğan, sorumluların cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, Sağcı akımların devlet tarafından desteklenmesinin Batı demokrasisi için bir utanç olduğunu ifade ederek, Avrupa’da Türklere ve Müslümanlara yönelik ayrımcılığın ciddi bir sorun olduğunu belirtti.

Mücadele edilmesi gereken bir diğer konunun antisemitizm olduğunu söyleyen Erdoğan, bu tür ayrımcılıkların güvenlik birimlerinin karıştığı NSU cinayetlerinde olduğu gibi görmezden gelindiğini dile getirdi. Ayrıca, bazı Amerikan üniversitelerinde Gazze’de yaşanan katliama tepki gösteren Yahudi ve vicdanlı öğrencilerin zulme maruz kaldığına dikkat çekti. Türkiye’nin İslam ve yabancı karşıtlığı konusunda cesur bir duruş sergilediğini belirten Erdoğan, söz konusu olanın demokrasi, hak ve özgürlükler olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye’ye yönelik kampanyaların amacının ülkeyi ve kendisini susturmak olduğunu belirtti. Türkiye’nin her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu ve antisemitizme karşı da tavır aldığını belirten Erdoğan, Türkiye’nin kararlı bir şekilde yoluna devam edeceğini dile getirdi. Son olarak, İsrail’in bölgedeki halkların güvenliğine zarar verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı’daki demokrasi savunucularının İsrail’in çıkarlarını koruduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Avrupa Türklerine Güçlü ve Birleşik Olma Çağrısı: “Güçlü Olmak Mecburiyetindeyiz, Solingen Faciasının Takipçisi Olacağız!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin