1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sezgin Baran Korkmaz: Türkiye’de Fırtına Estirdi, Şimdi ABD’de Dev Projelere İmza Atıyor!

Sezgin Baran Korkmaz: Türkiye’de Fırtına Estirdi, Şimdi ABD’de Dev Projelere İmza Atıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karslı iş adamı Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye’de hızlı yükselişi ile dikkatleri üzerine çekti. Bir gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Baran’ı bakanlığa gelmesi konusunda teklifte bulundu. Ancak bir iş adamından alacağını vazgeçmesi istendiğinde şüphe duyan Korkmaz, ülkeyi terk etmeye karar verdi. 5 Aralık 2020’de tarifeli uçakla yurtdışına gitti ve hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Daha sonra gazetecilerle yaptığı röportajda, bazı kişilerin yargı sorunlarını çözmek için milyonlarca Euro talep ettiğini iddia etti. ABD’nin de kara para aklama suçlamasıyla tutuklama kararı çıkardığı Korkmaz, bir otel alımı için pazarlık yaparken yakalandı. ABD’ye iade edildi ve cezaevine konuldu. Bazıları tarafından “İkinci Reza Zarrab olayı” olarak yorumlandı ve itirafçı olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Korkmaz, yargı sürecinin hala devam ettiğini ve Amerikan devletine olan 135 milyon dolarlık borcunu ödemek için çabaladığını belirtti. Kendisi hakkında yapılan iddiaların gerçek dışı olduğunu ve bu konuda kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi. ABD’de iş hayatına devam eden Korkmaz, New York’ta “Digor Towers” adında bir proje başlattığını ve en geç bir yıl içinde Türkiye’ye dönmeyi planladığını açıkladı.

Korkmaz, Türkiye’de muhalefet tarafından “Reza Zarrab olayı” olarak nitelendirilmesine karşın, dosyasının gerçeklerle uzaktan yakından alakalı olmadığını savundu. Kendisinin hukuki süreci noktasında yanlış anlaşıldığını ve itirafçı olmayacağını vurguladı. Ayrıca iş hayatında yaşadığı sıkıntıların kendisini güçlendirdiğini ve hayır işlerine devam ettiğini belirtti.

Sonuç olarak, Sezgin Baran Korkmaz’ın yaşadığı hukuki sıkıntılar, iddialar ve yargı süreci hakkında gerçeklerin kamuoyu ile paylaşılacağı ve iş hayatını güçlenerek sürdürmeye devam ettiği belirtildi. ABD’de yaşamını sürdüren Korkmaz’ın Türkiye’ye dönme planlarının olduğu ve gelecekteki projelerinden bahsedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sezgin Baran Korkmaz: Türkiye’de Fırtına Estirdi, Şimdi ABD’de Dev Projelere İmza Atıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin