1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Almanya’daki Ford Focus Fabrikası Grev Nedeniyle Üretimi Durdurdu: Günlük Maliyet 1,09 Milyon Dolar!

Almanya’daki Ford Focus Fabrikası Grev Nedeniyle Üretimi Durdurdu: Günlük Maliyet 1,09 Milyon Dolar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’daki Ford Focus fabrikası, tedarikçi grevi nedeniyle üretimi durdurdu. Fabrikada çalışanlar, Magna Stanztechnik, Benteler, Tenneco, Rhenus LMS ve Lear’daki yaklaşık 500 işçi, süresiz greve gitti. Bu grev, Ford’a günde yaklaşık 1 milyon euroya (1.09 milyon dolar) mal olurken, teslimatları aksatması sebebiyle Focus otomobilinin üretimini durdurdu. Grev, motorlar, şanzıman parçaları, akslar, gövde parçaları, kablolama sistemleri ve egzoz sistemleri gibi parçaların teslimatını etkiledi.

Ford’un önümüzdeki yıl fabrikada Focus üretimini sonlandıracak olması, 3 bin 500 işçiyi etkileyecek. Fabrika çalışanları ile Ford arasında yapılan anlaşmada, 2032 yılı sonuna kadar 1.000 işçinin istihdamının sürdürülmesi, kıdem tazminatı, ikramiyeler, bir transfer şirketinin kurulması ve yeterlilik programlarını içeriyor. Ancak, tedarikçi şirketlerde çalışan işçiler, aynı anlaşmayı istiyorlar çünkü yaşlı olmaları ve alternatif iş bulamama endişesi taşımalarından dolayı kaygılılar.

Ford, Almanya’daki Saarlouis tesisini devralacak bir yatırımcı arıyor. Bu konuda Çinli otomobil üreticileri de ilgilense de, daha sonra geri adım attıkları belirtiliyor. Grevin sona ermesi durumunda, fabrikanın iş konseyi başkanı üretime hızlı bir şekilde devam edeceklerini vurguladı. Ford’un Avrupa’da sadece elektrikli otomobil satışı yapacak olması, fabrikadaki Focus üretimini durduracak ve üretimi İspanya’daki fabrikaya taşıyacakları açıklandı.

Tedarikçilerdeki işçilerin talepleri ve Ford’un geleceği hakkındaki belirsizlikler, önümüzdeki günlerde durumu netleştirmek adına çözüm yolları aranmasını gerektiriyor. Fabrikanın ve tedarikçilerin uzlaşmaya vararak üretime tekrar başlamaları için çözüm odaklı görüşmeler yapılması önem taşıyor. Sonuç olarak, tüm tarafların haklarının korunması ve krizin çözülmesi için işbirliği yapılması gerektiği açıktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’daki Ford Focus Fabrikası Grev Nedeniyle Üretimi Durdurdu: Günlük Maliyet 1,09 Milyon Dolar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin