1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İYİ Parti Trabzon’da İstifalar Artıyor

İYİ Parti Trabzon’da İstifalar Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’da İYİ Parti Olağanüstü Kurultay’ın ardından yaşanan istifaların ardı arkası kesilmiyor. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın parti üyeliğinden istifa etmesiyle başlayan süreç, İl Başkanlığı ve Ortahisar İlçe Başkanlığı yönetiminin istifasının ardından Yomra İlçe Başkanı da partisinden ayrıldığını açıkladı.

İlçe Başkanı Gökcan Şahin, yaptığı basın açıklamasında İYİ Parti’den istifa ettiklerini duyurarak, “Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte 2’si Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi ve 9 Yomra Belediye Meclisi üyesi ile mahalle başkanlarımızla birlikte İYİ Parti’den istifa ettik” şeklinde konuştu.

Şahin, “Seçilmiş bir delegenin oy kullanma hakkını gasp edenlerden hesap sormak ve bunu kamuoyuna açıklamak İYİ Parti’nin namus borcudur. Sayın Koray Aydın’ın Genel Başkan olmaması için işleyen gizli mekanizmalara, yapılan operasyonlara ve kurulan tezgahlara sessiz kalmamız artık mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“İYİ Parti’nin 2019’da Türkiye genelinde kazandığı belediyeler arasında ikinci kez kazandığı belediye sadece Yomra’dır” diyen Şahin, “İYİ Parti Yomra İlçe Başkanlığı olarak 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde Yomra Belediye Başkanlığını adayımız Mustafa Bıyık ile 2 kez üst üste kazanma başarısı gösterdik. Bu başarıların elde edilmesindeki baş mimarın son kurultayda İYİ Parti’nin Genel Başkan adayı Koray Aydın olduğunu belirtti.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın ile aynı çatı altında siyaset yapmanın artık mümkün olmadığını belirten Şahin, “Trabzon il teşkilatı ve Ortahisar ilçe teşkilatı toptan istifa etmiş, Yomra Belediye Başkanı da partisinden ayrılmıştı. Sadece Sayın Koray Aydın’dan yana taraf olmak yüzünden, kendi belediye başkanının oy kullanma hakkını elinden alan bir partide siyaset yapmak artık mümkün değil. Kendisini siyasete sokan insana bile vefasızlık eden, Trabzon teşkilatlarını dinlemeyen ve özellikle Yomra’yı yok sayan bir vekille aynı çatı altında siyaset yapamayız. Tüm yönetim kurulu üyeleri, 25 mahalle başkanı, 2’si Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan 9 ilçe Belediye Meclis üyemiz ve Yomra teşkilatları olarak İYİ Parti’den istifa ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Trabzon’da İstifalar Artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin