1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sanayicilerden Göçmen Uyarısı: Ülke Kaynakları Tükeniyor!

Sanayicilerden Göçmen Uyarısı: Ülke Kaynakları Tükeniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, her geçen gün artan niteliksiz göçmenler konusunda endişelerini dile getirdi. Ardıç, üretime herhangi bir katkı sağlamayan niteliksiz göçmenlerin, ülke kaynaklarını tüketerek iç güvenliği ve demografik yapının tehdit altına soktuğunu belirtti. Bu nedenle, göç kabulünde nitelikli-niteliksiz göçmen ayrımı yapılması ve göç idaresi yerine Göç Bakanlığının kurulması gerektiğini önerdi.

ASO Başkanı Ardıç, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli göçmenlere öncelik verilmesi, niteliksiz göçmelerin ise sınırlandırılması gerektiğini vurguladı. Düzensiz ve yoğun göçün kontrol altına alınarak engellenmesi gerektiğini belirten Ardıç, vasıfsız göçmenlerin ülkeye maliyetleri artırdığını ve demografik yapıyı bozduğunu dile getirdi. Ayrıca, Ardıç, Göç Bakanlığının kurulması gerektiğini ve ülke ihtiyaçlarına göre tasarlanacak bir ‘Nitelikli Göç Yasası’nın faydalı olacağını ifade etti.

Ardıç ayrıca, Türkiye’nin dijitalleşme konusunda geri kaldığını belirtti. 2023 Dünya Dijital Rekabet Gücü sıralamasında Türkiye’nin yaşadığı gerilemeye dikkat çeken Ardıç, Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 kavramlarının konuşulduğu ancak uygulanamadığına değindi. Üretim süreçlerinde kullanılması gereken anahtar teknolojilerin Türkiye’de geliştirilmediğini ve kullanılmadığını belirten Ardıç, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü’nde (OECD) düşük sıralarda olduğumuzu vurguladı.

Oluşturulan göç politikalarının nitelikli göçmenlere öncelik vermesi, niteliksiz göçmenlerin ise sınırlandırılması gerektiğini belirten ASO Başkanı Ardıç, demografik yapıyı korumak, iç güvenliği sağlamak ve ülkenin ekonomik kalkınmasını desteklemek adına acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, dijitalleşme konusunda atılacak adımların ülkenin rekabet gücünü artıracağını ve sanayi alanında daha ileriye gitmemizi sağlayacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sanayicilerden Göçmen Uyarısı: Ülke Kaynakları Tükeniyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin