1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Hamas’ın Ateşkes Teklifini Kabul Ettiği Sırada İsrail Refah’ı Bombaladı!

Hamas’ın Ateşkes Teklifini Kabul Ettiği Sırada İsrail Refah’ı Bombaladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Savaş Kabinesi, Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen ateşkes önerilerine onay verdiğini duyurdu. Ancak, Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’a saldırıların devam edeceği kararı alındı. İsrailli esirlerin serbest bırakılması ve savaşın amaçlarına ulaşılması hedefleniyor.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Refah’a yönelik saldırıların sürdürüleceğini ve bu saldırılarla İsrailli esirlerin serbest kalması ve savaş amaçlarına ulaşılmasının hedeflendiğini belirtti. Refah’a yapılan saldırıların devam edeceği kararı oy birliğiyle alındı.

Hamas’ın kabul ettiği ateşkes önerisinin, İsrail’in şartlarından uzak olduğu belirtilirken, İsrail Kahire’ye bir heyet gönderme kararı aldı. İsrail heyeti, esir takası mutabakatını görüşmek için arabulucularla Kahire’de bir araya gelecek.

Görgü tanıklarına göre, İsrail savaş uçakları ve topçuları Refah şehrinin doğusunu yoğun bir şekilde bombaladı. Sınıra yakın bölgelerde askeri araç hareketliliği de gözlendi. İsrail ordusunun Refah’a yönelik saldırılarını karadan ve havadan sürdürdüğüne dair bilgiler medyaya yansıdı.

Bu gelişmeler yaşanırken Hamas’ın ateşkesi kabul etmesine rağmen İsrail ordusunun Refah’a saldırılarını sürdüreceği bildirildi. Hamas’ın önerisinin İsrail’in taleplerine uygun olmadığı belirtilirken, İsrail’in hedefinin esir takası mutabakatı olduğu açıklandı.

Özetle, Hamas’ın ateşkes teklifini kabul ettiği bir sırada İsrail ordusu, Gazze’deki Refah kentinin doğusunu havadan ve karadan bombaladı. İsrail, Hamas’ın önerisini şartlarından uzak olarak görmesine rağmen, esir takası mutabakatı için arabulucularla Kahire’de görüşecek bir heyet gönderme kararı aldı. Saldırıların devam edeceği açıklaması yapılırken, bölgede gerginlik devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas’ın Ateşkes Teklifini Kabul Ettiği Sırada İsrail Refah’ı Bombaladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin