1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Nikah Töreninde Skandal! Dua Okunmasına Müsaade Edilmedi

İzmir’de Nikah Töreninde Skandal! Dua Okunmasına Müsaade Edilmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda gerçekleşen bir nikah töreninde yaşanan olay, tepkilere neden oldu. Törene katılan ailelerden biri, nikah öncesi dua etmek istedi. Ancak nikah memuru, dua eden kişinin elinden mikrofonu alarak bu isteğe engel oldu. Daha sonra müzik açılarak duanın tamamlanması engellendi.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakan Ali Yerlikaya, konuyla ilgili olarak İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin Zübeyde Hanım Nikah Salonu’nda gerçekleşen olayı soruşturmak üzere bir Mülkiye Müfettişi görevlendirildi. Soruşturma sonucunda alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılacak.

Nikah sırasında yaşanan bu olay, laiklik ilkesine tamamen aykırı bir tutum olarak değerlendirildi. Resmi bir dairede gerçekleşen bir nikah töreninde dua etmek isteyen bir aile üyesinin bu isteğinin reddedilmesi, tepkilere neden oldu. Nikah memurunun, “Burası resmi daire, burada buna izin vermiyoruz. Bu bir resmi nikah töreni, duayı evinizde yapabilirsiniz” şeklindeki sözleri, olayın vahim boyutunu ortaya koydu.

Bu tür olayların yaşanmaması ve laiklik ilkesine uygun bir şekilde hareket edilmesi gerektiği bir kez daha gündeme geldi. Din ve inanç özgürlüğüne saygı duyulması, herkesin kendi inancını özgürce yaşayabilmesi gerekliliği vurgulandı. Ayrıca resmi dairelerde dini ibadetlerin engellenmesiyle ilgili yasal düzenlemelerin gerekliliği de bir kez daha gündeme geldi.

İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma başlatması, benzer durumların tekrar yaşanmaması konusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi. Nikah törenlerinin dini inançlara saygı çerçevesinde gerçekleşmesi, vatandaşların din ve inanç özgürlüğünün korunması, laiklik ilkesinin gereği olan bir tutum olarak kabul edildi. Bu tür olayların yaşanmaması ve herkesin inancına özgürce sahip çıkabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Nikah Töreninde Skandal! Dua Okunmasına Müsaade Edilmedi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin