1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Elon Musk, Tesla Fabrikasını Ziyaret Edecek – Almanya’daki Olaylar Sonrası Elon Musk’tan Önemli Ziyaret

Elon Musk, Tesla Fabrikasını Ziyaret Edecek – Almanya’daki Olaylar Sonrası Elon Musk’tan Önemli Ziyaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla CEO’su Elon Musk, Almanya’nın Berlin şehrinde bulunan fabrikalarında yaşanan üretim sorunları ve kundaklama olayıyla ilgili ziyaret gerçekleştirmek üzere Almanya’ya gidecek. Tesla, Berlin’de bulunan fabrikasında Model Y araçlarını üretmekte ancak son zamanlarda yaşanan problemlerle karşı karşıya kalmıştır. Geçtiğimiz haftalarda fabrikanın yakınında bulunan trafonun kundaklanması sonucu üretim durmuş ve bölgede elektrik kesintileri yaşanmıştı.

Berlin halkı, Tesla’nın fabrikasının genişleme planına karşı protesto gösterileri düzenlemişti. Tesla’yı durdurma eylemine yaklaşık 80 aktivist katılmış ve fabrikanın çevresindeki ormanın korunmasını talep etmişlerdi. Aktivistler, ormanlık alanının Tesla tarafından işgal edildiğini iddia ederek, Grünheide bölgesi sakinlerinin içme suyu kaynaklarının korunmasını istemişlerdi.

Elon Musk, kundaklama saldırısının ardından Almanya’ya yapacağı ziyaret için hazırlıklara başlamıştır. Musk, çarşamba günü Berlin havaalanından doğrudan Gruenheide’deki tesise gidecektir. Fabrika, kundaklama nedeniyle yaşanan bir haftalık üretim kesintisinin ardından tekrar üretime başlamıştı. Musk, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, fosil yakıtlı araçların üretimini durdurmanın elektrikli araçlarla değiştirilmesinin son derece önemli olduğunu belirtmişti.

Almanya federal savcılığı, kundaklama saldırısıyla ilgili soruşturmayı devraldığını ve terörizm ile anayasaya aykırı sabotaj suçlamalarını araştırdığını açıklamıştı. Tesla CEO’su Elon Musk, bu ziyaretiyle fabrikadaki üretim sorunlarını yerinde gözlemleyerek çözümler geliştirmeyi hedeflemektedir. Musk’ın ziyaretiyle birlikte Berlin’deki Tesla fabrikasındaki üretim süreci ve sorunları da yakından takip edilerek gerekli adımlar atılacaktır. Bu ziyaret aynı zamanda Elon Musk’ın fabrikanın genişleme planı ve çevresel hassasiyetler konusundaki görüşlerini de paylaşma fırsatı sunacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elon Musk, Tesla Fabrikasını Ziyaret Edecek – Almanya’daki Olaylar Sonrası Elon Musk’tan Önemli Ziyaret
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin