1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Bill Gates: “Bahşiş vermek için cüzdan taşıyorum”

Bill Gates: “Bahşiş vermek için cüzdan taşıyorum”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikalı milyarder Bill Gates, günlük yaşamı hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Gates, 1990’larda eşi Melinda ile kazandıkları paranın topluma nasıl geri dönebileceğini düşünmeye başladıklarını belirtti. Kazandıkları paranın çoğunun beslenmeyi iyileştirmek ve annelerin doğum sonrası kan kaybından ölmesini önlemek için aşılar gibi konulara aktarıldığını söyledi. Gates, genellikle dijital ödemeler yaptığını ancak bahşiş vermek için nakit para taşıdığını belirtti. Kendi cüzdanı üzerinde para taşısa da çoğu zaman dijital ödeme yaptığını belirtti ancak bahşiş için nakit paranın gerekli olduğunu vurguladı.

Gates, milyarlarca dolarını dünyaya iyilik yaparak ve dünyayı değiştirerek harcadığını ifade etti. Yapay zeka konusunda ise oldukça iyimser olduğunu belirten Gates, yapay zekanın henüz yeterince güvenilir olmadığını ancak hızla gelişen bir alanda olduğunu ve yapay zekaya yatırım yapmanın bu alandaki ilerlemeyi hızlandırabileceğini belirtti. Teknolojinin niyetine bağlı olarak zararlı veya faydalı olabileceğini vurguladı. Sağlık, eğitim ve devlet hizmetlerinde yapay zekanın faydalı olabileceğini belirtti.

Forbes’un verilerine göre Bill Gates, net servetiyle dünyanın en zenginleri listesinde 9. sırada yer almaktadır. Para sahibi olmanın sorumlulukları olduğuna inanan Gates, kazandığı parayı toplum için faydalı işlere harcadığını ve dünyayı iyileştirme amacı güttüğünü söyledi. 1990’lardan beri eşi Melinda ile birlikte yaptıkları yardımlar ve yatırımlarla dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalıştıklarını belirtti. Gates’in bakış açısında iyilik yapmanın ve dünyayı değiştirmenin önemli olduğu vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bill Gates: “Bahşiş vermek için cüzdan taşıyorum”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin