1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Bülbül’den Enerji Bakanı’na sert eleştiri: “Maden facialarını saklamayın, cevaplayın!”

CHP’li Bülbül’den Enerji Bakanı’na sert eleştiri: “Maden facialarını saklamayın, cevaplayın!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Bülbül, Türkiye’de meydana gelen maden facialarının ardından TBMM Başkanlığı’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a soru önergeleri verdi. Bülbül önergesinde son beş yılda kaç madenci hayatını kaybettiğini ve kaç maden şirketine ceza kesildiğini sordu. Bayraktar ise beş yıl içinde yaşanan kazalar hakkında bilgi vermezken, denetimler sonucunda 1 milyar 136 milyon 224 bin 705 ceza kesildiğini açıkladı.

Bülbül, Bayraktar’ın soruları geçiştirdiğini belirterek, “Geçtiğimiz aylarda yaşanan maden kazaları hepimizi derinden etkiledi. Denetimsiz maden sahaları ve rant arayışı nedeniyle maden faciaları gündemimizde yer almış durumda. Soma faciası unutulmazken, denetlenmeyen maden sahalarında kazaların devam ettiğini görüyoruz. İliç ve Alacakaya’daki kazalar da hafızamızda yer etti. Bakan Bayraktar’a soru önergesi verdim, ancak cevap alamadım” dedi.

Bülbül, Bayraktar’ın soruları yanıtsız bıraktığını vurgulayarak, “Maden işçilerinin yaşamını kaybettiği durumu öğrenmek herkesin hakkı. Maden şirketlerine verilen cezaların ne şekilde uygulandığını da öğrenmek istiyoruz. Kazaların ardından sorumluların hesap vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bayraktar’ın cevapsız bıraktığı soruların, ülkede maden kazalarını ve ekolojik tahribatları önlemeye yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığı sonucunu ortaya çıkardığını belirten Bülbül, konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Bülbül’den Enerji Bakanı’na sert eleştiri: “Maden facialarını saklamayın, cevaplayın!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin