1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti’nin Yeni Genel Başkanı Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa Açıklaması: “Ekmek Bulamıyorsanız Anayasa Yiyin!”

İYİ Parti’nin Yeni Genel Başkanı Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa Açıklaması: “Ekmek Bulamıyorsanız Anayasa Yiyin!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, göreve başlamasının ardından yaptığı ilk grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, kürsüyü devralmanın sadece bir sembol olmadığını, memlekete İYİ Parti’nin projelerini sunmak için bir fırsat olduğunu belirtti. Parti içi demokrasi ve Türkiye için demokrasi anlayışının önemine vurgu yapan Dervişoğlu, kongrelerde alınan kararların tartışılmasının anlamsız olduğunu, aynı zamanda partideki ayrılıkçı hareketlere de değindi. Dervişoğlu, eski yol arkadaşlarına seslenerek İYİ Parti’nin her zaman onların olduğunu ve birlik içinde hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Yeni anayasa konusuna da değinen Dervişoğlu, İYİ Parti’nin kuruluş amaçlarının bugün de geçerli olduğunu belirtti. Partinin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir siyaset anlayışına sahip olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini koruma ve yüceltme görevlerinin önemine dikkat çekti. Tek adam rejimine karşı çıkan, demokrasi ve hukuk mücadelesi veren İYİ Parti’nin, hükümetin ve devletin millete dayatmalarına karşı durduğunu ifade etti. Partinin kuruluş hikayesinin, cesur insanların haklı mücadelesinin bir örneği olduğunu ve bu nedenle İYİ Parti’nin demokrasi ve hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini belirtti.

Dervişoğlu’nun konuşmasında vurguladığı bir diğer konu ise iktidarın gündeme getirdiği yeni anayasa tartışmalarıydı. Bu tartışmaların aslında ülkenin gündeminde olmadığını, sadece iktidarın siyasi ikbaline hizmet ettiğini söyleyen Dervişoğlu, halkın temel ihtiyaçlarının göz ardı edildiğini ve milletin perişan edildiğini belirtti. Hukukun ve adaletin halk için önemli olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, halkın temel sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Son olarak Dervişoğlu, iktidarın anayasaya uymadığını, millete karşı sorumluluklarını yerine getirmediğini ve denetlenemediğini dile getirdi. İktidarın millete karşı hiçbir değer ve sorumluluğa sahip olmadığını, halkın temel ihtiyaçlarının göz ardı edildiğini belirten Dervişoğlu, Türk milletinin ekmeksiz bırakıldığını ve hukukun çiğnendiğini ifade etti. İYİ Parti’nin bu nedenle demokrasi ve adalet mücadelesine sonuna kadar devam edeceğini ve milletin yanında olacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti’nin Yeni Genel Başkanı Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa Açıklaması: “Ekmek Bulamıyorsanız Anayasa Yiyin!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin