1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye ve Azerbaycan Arasındaki Çok Özel Görüşmenin Detayları için Başkan Şahin’den Önemli Açıklamalar!

Türkiye ve Azerbaycan Arasındaki Çok Özel Görüşmenin Detayları için Başkan Şahin’den Önemli Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görüşmeye Büyükelçi Memmed Memmedov’un yanı sıra Azerbaycan Büyükelçiliği’nden Müsteşar Eldar Aliyev ve Başkatip Aygün Gojayeva katıldı. Türkiye tarafını ise Üst Kurul Başkan Yardımcısı Deniz Güler ve Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı V. Osman Arvas temsil etti. Görüşme, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Büyükelçi Memmedov, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin diğer ülkelere örnek olacak şekilde güçlü ve takdirle karşılandığını ifade etti. Ayrıca, bu coğrafyadaki en önemli iki devletin aslında tek bir millet olduğuna vurgu yaparak gençlerin ve çocukların bu birlikteliğin farkında olarak yetiştirilmesinin önemine değindi.

Başkan Ebubekir Şahin ise Azerbaycan’ın Türk milleti tarafından sevgiyle karşılanan bir ülke olduğunu belirtti. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bağların güçlü olduğunu ve bu ilişkilerin korunması ve güçlendirilmesinin geniş coğrafyaya büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi. Ayrıca, Azerbaycan Cumhuriyeti Görsel İşitsel Konseyi (ARAŞ) Başkanı İsmet Sattarov ile de iyi ilişkilerin sürdürüldüğünü ve T-BRAF konusunda çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin Türk yapımı tarihi filmler aracılığıyla olumlu yönde etkilendiği ve bu filmlerin desteklenmesi gerektiği üzerinde duruldu. Görüşme, karşılıklı hediye takdimi ve iyi dileklerle son buldu. Tüm taraflar, ilişkilerin güçlenerek devam etmesi ve işbirliğinin artarak sürmesi temennisinde bulundu.

Sonbaharda RTÜK öncülüğünde ve TDT çatısı altında kurulması planlanan Türk Devletleri Teşkilatı Düzenleyici Otoriteler Forumu olan T-BRAF konusunda da Başkan Sattarov ile sürekli iletişim halinde olunduğu belirtildi. Görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin kültürel alanda da güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Her iki ülkenin de tarihi ve kültürel bağlarının daha da güçlenmesi için yapılacak çalışmaların önemi üzerinde duruldu.İki ülke arasındaki ilişkilerin sağlam temeller üzerine kurulu olduğu ve gelecek nesillere aktarılması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve Azerbaycan Arasındaki Çok Özel Görüşmenin Detayları için Başkan Şahin’den Önemli Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin