Arjantin’de yaşanan genel grev, Devlet Başkanı Javier Milei’nin ekonomi politikalarına karşı düzenlenmiştir. Genel İş Konfederasyonu (CGT) önderliğinde gerçekleşen greve otobüs, tren, metro, hava yolu, eğitim ve bankacılık sektörlerine bağlı sendikalar katılmıştır. Bu sebeple, başkent Buenos Aires dahil olmak üzere birçok şehirde sokaklar sessizleşmiştir. CGT Genel Sekreteri Hector Daer, grevin hükümete güçlü bir uyarı olduğunu belirterek, hükümetin politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini vurgulamıştır.
Devlet Başkanı Milei, genel greve karşı olduğunu sosyal medya hesabından açıklamıştır. Uyum politikaları ve yapısal ekonomik reformların Arjantin için gerekliliğini savunmuştur. Ekonomi Bakanı Luis Caputo da sendikaları eleştirerek, insanların fedakarlık yaparak bu ekonomik sorunların üstesinden gelebileceğini belirtmiştir. Arjantin’de enflasyonun yüksek seviyelere çıkmasıyla birlikte farklı sektörlerden binlerce kişi ücret artışı taleplerini dile getirmektedir.
Milei hükümetin uyguladığı politikaları desteklese de, CGT başta olmak üzere sendikaların grev yapma kararı hükümeti endişelendirmektedir. Grevde katılımın yoğun olması ve sokaklarda sessizliğin hüküm sürmesi, halkın ekonomik sorunlara olan tepkisinin bir göstergesidir. Hector Daer’in uyarılarına rağmen, hükümetin politikalarında değişiklik yapma konusunda istekli olup olmadığı belirsizdir.
CGT’nin öncülüğünde gerçekleşen genel grev, Arjantin’de ekonomik sorunlara karşı toplumsal bir tepki olarak değerlendirilebilir. Hükümetin politikalarının gözden geçirilmesi ve vatandaşların yaşam standartlarının düzeltilmesi talepleri, grevin ana gerekçesini oluşturmaktadır. Hükümetin, sendikaların uyarılarına kulak vererek vatandaşların ekonomik refahını gözetecek adımlar atması gerekmektedir.