1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gazze’de Anneler Günü: 9 Bin Kadın Öldü

Gazze’de Anneler Günü: 9 Bin Kadın Öldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin İzmir İl Kadın Kolları, Gazze’deki annelerin yaşam haklarının ellerinden alınmasını protesto etmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak Anneler Günü vesilesiyle bir basın açıklaması düzenledi.

İzmir’deki basın açıklamasına AK Parti MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükadağ, AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran, İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın annesi Emine Saygılı ve eşi Şahika Saygılı ile çok sayıda parti üyesi ve STK temsilcisi katıldı.

Emel Dalkıran, yaptığı konuşmada, Anneler Günü’nün özellikle Gazze’deki anneler için ayrı bir anlam taşıdığını belirtti. Dalkıran, Gazze’de yaşanan zor şartların altını çizerek, “Gazzeli anneler, çocukları için çok zor koşullarda mücadele ediyor. Bizim çocuklarımız defterlerine isim yazarken, onlar çocuklarının cenazesinde isim teşhis ediyorlar” dedi.

Dalkıran, Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Gazze’de binlerce kadının hayatını kaybettiğini ve her gün onlarca kadının öldüğünü ifade etti.

Ayrıca, İsrail’e ateşkes çağrısında bulunan Dalkıran, İsrail’in ikircikli politikalarını kınayarak, “Bu zulme artık son verin” mesajını iletti.

Basın açıklamasına destek veren AK Parti İzmir İl Kadın Kolları, Gazze’deki annelerin yaşadığı zorluğa dikkat çekmeyi ve uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Anneler Günü: 9 Bin Kadın Öldü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin