1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Reyhanlı Şehitler Anma Töreni

Reyhanlı Şehitler Anma Töreni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reyhanlı Belediyesi önünde saat 13.20’de gerçekleşen ilk patlamanın anma törenine AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Reyhanlı Belediye Başkanı Ahmet Salman Yumuşak, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Tevhid Cami İmamı Mehmet Cemiloğlu Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu ve katılımcılar 11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Anıtı önünde ikinci patlamanın yaşandığı yere yürüdü. Türk bayrağı ve saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdılar.

Yürüyüş boyunca ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Reyhanlı şehidine sahip çık’ sloganları atıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından hayatını kaybedenlerin isimleri anıldı ve katılımcılar ‘burada’ diyerek cevap verdiler. Saldırıda oğlu Oğulcan Tuna’yı kaybeden Ahmet Tuna, 11 Mayıs saldırısının Türkiye’nin karanlıktan aydınlığa çıktığı gün olduğunu belirtti. Tuna, saldırının amacının ülkeyi kaosa sürüklemek olduğunu ancak bunun başarısız olduğunu vurgulayarak, Türk milletinin birlik ve beraberliğini koruduğunu söyledi.

Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk, 11 Mayıs’ın 53 sivil vatandaşın şehit edildiği ve Reyhanlı’da huzurun bozulmaya çalışıldığı gün olduğunu ifade etti. Öztürk, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek Reyhanlı halkının vatanseverliği ve birlik beraberliğiyle örnek olduğunu söyledi. Dernek tarafından ‘yılın annesi’ seçilen Döne Diken’e de plaket verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Reyhanlı Şehitler Anma Töreni
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin