1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Merkezi’nden Belediyelere “Kayırmacılık ve İsrafla Mücadele” Genelgesi: İşte Detaylar!

CHP Genel Merkezi’nden Belediyelere “Kayırmacılık ve İsrafla Mücadele” Genelgesi: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Merkezi tarafından belediyelere gönderilen bir genelge ile kayırmacılık, şatafat ve israfın önlenmesi amacıyla bir dizi önlem alınması gerektiği vurgulandı. Genelgede yer alan ifadelere göre, belediyelerde ihalelerin şeffaf şekilde internet üzerinden açıklanması, taşıt kullanımında aşırılıktan kaçınılması, yurtdışına belediye çalışanlarının gönderilmemesi, atamalarda akrabalık ve hısımlık ilişkilerinin tercih edilmemesi gibi konularda uyarılarda bulunuldu.

Genelgeyi imzalayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke, belediyelerde israfın önlenmesinin kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve sosyal adaletin sağlanması için önemli olduğunu belirtti. İhale süreçlerinin şeffaf ve açık olması, taşıt kullanımında lüks ve gösterişten kaçınılması, yurtdışı görevlendirmelerinde halkın yararına odaklanılması gibi konuların önemine vurgu yapıldı.

Genelgede ayrıca, belediyelerin kutlama ve organizasyonlarda aşırılıktan kaçınması, işe alımlarda kişiye özel ilanların yapılmaması, atamalarda akrabalık ve hısımlık ilişkilerinin tercih edilmemesi gerektiği vurgulandı. Kamu kaynaklarının rasyonel bir şekilde kullanılması, hizmetlerin liyakata dayalı olarak gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.

Genelge ile belediyelerin bu konularda daha dikkatli ve şeffaf bir şekilde hareket etmeleri, kaynakların doğru ve etkin bir şekilde kullanılması için önemli adımlar atması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Merkezi’nden Belediyelere “Kayırmacılık ve İsrafla Mücadele” Genelgesi: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin