1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis Arasında Beklenen Ortak Açıklama ve İmzalanacak Anlaşmalar!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis Arasında Beklenen Ortak Açıklama ve İmzalanacak Anlaşmalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Ankara’yı ziyaret etmesi bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Aralık 2023 tarihinde Atina’da düzenlenen Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi vesilesiyle Yunanistan’ı ziyaretinde ilişkilerde yeni bir döneme girildi. Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti sırasında imzalanan Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi, dostane ilişkileri ve barış içinde bir arada yaşama konusunda kararlı olduklarını açıklamıştı.

Diplomatik kaynaklar, Miçotakis’in Ankara ziyaretinde ekonomi, ulaştırma, bilim teknoloji, tarım, turizm, sağlık ve beşeri ilişkiler gibi çeşitli alanlardaki işbirliğinin geliştirilmesine odaklanacaklarını belirttiler. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik atılabilecek adımlar da ele alınacak. Türk vatandaşlarının Yunan adalarına seyahatlerinde kolaylaştırılmış vize prosedürü sürecinin devam edip etmeyeceği, Batı Trakya Türk Azınlığı ve diğer adalardaki Türkler konuları da ele alınacak.

Terörle mücadele iş birliği ve düzensiz göçle mücadele konularının da görüşüleceği ziyarette, İsrail-Filistin çatışması başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konularda Türkiye’nin görüşlerinin aktarılması planlanıyor.

Miçotakis’in ziyareti sırasında sağlık, tıp bilimleri ve afet yönetimi konularında anlaşmaların masaya yatırılması beklenirken, Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki olumlu gidişatı yansıtan bir ortak açıklama yapılması da bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis Arasında Beklenen Ortak Açıklama ve İmzalanacak Anlaşmalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin