1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Muhsin Şentürk’ün Adaylıktan Çekilmesi MHP ve AKP Arasındaki Gizli Anlaşmanın Sonucu mu?

Muhsin Şentürk’ün Adaylıktan Çekilmesi MHP ve AKP Arasındaki Gizli Anlaşmanın Sonucu mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk’ün MHP’ye yakınlığı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli’nin görüşmesinden sonra adaylıktan çekilmesini değerlendirdi.

Baş, yaptığı açıklamada, “Şimdi manidar olan da şu; ne zaman ve nasıl çekildi? Çekilen aday Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararını tanımıyorum diyen aday. Bu adayın MHP’ye yakın bir aday olduğu adliye çevrelerinde konuşulan bir durum. Sayın Cumhurbaşkanı’yla Sayın Bahçeli bir görüşme yapıyor ve bu görüşmenin hemen arkasına mevcut aday yarıştan çekiliyor ve 36. turda Yargıtay Başkanı’nın seçilmesinin önü açılıyor” dedi.

Hüseyin Baş ayrıca, Sinan Ateş dosyasının da siyasi hesaplaşmalar için kullanıldığını ve adayın geri çekilmesinin ardında siyasi etkileşimlerin olduğunu öne sürdü.

Açıklamalarının devamında Baş, “Yani adalet dağıtmakla da birilerini tehdit ediyor, ‘Sinan Ateş dosyasını kurcalarım ha’ diyor. Bana sorarsan o mesaj oydu ve günün sonunda Bahçeli ile görüşüyorlar ve hemen arkasına tesadüf odur ki Yargıtay adayı adaylıktan çekiliyor” şeklinde konuştu.

Baş, bir maktulün katilini bulmak üzere bir cinayeti araştırmak için bu tip dosyaların siyasetin hesaplaşmaları için kullanıldığını belirtti.

Ayrıca, TBMM gündemine gelecek olan 9. yargı paketine de değinen Baş, “Etki ajanlığı diye bir suç konuyor yargı paketine. Etki ajanlığı ne? Sosyal medyada bir şey yazıp -illa birinin ajanı olması, biriyle ilişkisi olması şart değil- konuştuysan seni etki ajanı olarak görüp, seninle ilgili işlemlerde bulunabiliriz deniyor. Yargı paketinde bu geçiyor” dedi.

Baş, son olarak siyasetin yumuşama hikayesinin seçmenlere karşı değil, siyasetçiler arasındaki ilişkilerde yumuşamaya dönük olduğunu belirterek, vatandaşların durumunun değişmeyeceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muhsin Şentürk’ün Adaylıktan Çekilmesi MHP ve AKP Arasındaki Gizli Anlaşmanın Sonucu mu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin