1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü’nde Atatürk’ün annesinin mezarını ziyaret etti: “Zübeyde Hanım’ın Anısına Karşıyaka’da Buluştular”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü’nde Atatürk’ün annesinin mezarını ziyaret etti: “Zübeyde Hanım’ın Anısına Karşıyaka’da Buluştular”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü’nde İzmir’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka ilçesindeki anıt mezarını ziyaret etti. Özel, Zübeyde Hanım’ın anıt mezarına karanfil bıraktı. Ziyarete İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar da katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet’in sancak gemisi İzmir’in çok değerli Cumhur seven, Atatürk’ü seven, onun değerlerine sahip çıkan güzel insanları, hepinizi bu anlamlı günde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesine ev sahipliği yapan Cumhuriyet kenti İzmir’de Cumhuriyet’in en müstesna ilçelerinden bir tanesi Karşıyaka’da sizlerle birlikteyiz” dedi. Özel, Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin vefatının ardından yaptığı konuşmayı da hatırlatarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, annesinin kaybından öncelikle keyfi idareyi sorumlu tutmaktadır. Annesi o keyfi idarenin sağlığından olmuş, ancak o keyfi idarenin değişmesi, halk egemenliğinin güçlenmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü teselli etmiştir” şeklinde konuştu. Özel, Anneler Günü nedeniyle çeşitli anneleri arayarak, onlarla görüştü. Bu kapsamda Berkin Elvan’ın annesi, Abdullah Tayyip Olçok’un annesi, Mısra Öz’ün annesi, Vera’nın babasının bulunamamasından duyduğu hüznü paylaşmak için Meriç Kahraman’ı, Cumartesi Annelerinden Vaside Ocak’ı da aradı. Özel, ayrıca Sinan Ateş’in annesi ile eşini de arayarak, onlara desteklerini iletti. Konuşmasında, “Biz bu ülkede yaşayan 86 milyonu hiçbir fark ayırmadan kucaklayan CHP’lileriz. Biz onlarla birlikte Türkiye ittifakıyız. Yaşasın Türkiye ittifakı. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Zübeyde Hanımın evladının emanet ettiği Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anneler Günü’nde Atatürk’ün annesinin mezarını ziyaret etti: “Zübeyde Hanım’ın Anısına Karşıyaka’da Buluştular”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin