1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Milletvekili Ağbaba’dan Kamuda Tasarruf Eleştirisi: İşsizlikten Başka Nereye Gidecek?

CHP Milletvekili Ağbaba’dan Kamuda Tasarruf Eleştirisi: İşsizlikten Başka Nereye Gidecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Kamuda Tasarruf” adı altında açıklanan tedbirlere tepki gösterdi. Milletvekili Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

“Kamuda tasarrufun faturası yine fakir fukara çocuklarına çıkıyor. Dar gelirli memurların servisleri kaldırılıyor. Atama bekleyen öğretmenlerin, mühendislerin hayalleri yok ediliyor. Ama zenginlere tasarrufla ilgili bir tedbir yok. Kamuda tasarruf yapacaksan garanti ödemelerini dolardan Türk lirasına çevirsene, elini tutan mı var? Kamudaki personel alımları sınırlandırılıyor. Madem sınırlayacaktın insanları, KPSS’ye neden soktun? Bu bölümleri niçin açtın? Yüzbinlerce sosyolog, mühendis hayal kırıklığına uğruyor. Ama sarayla ilgili bir tasarruf yok, özel uçaklarla ilgili bir tasarruf yok! Sadece göz boyamaya yönelik tasarruf tedbirleri olduğunu görüyoruz.

“KAMUDA TASARRUFUN SONU İŞSİZLİK OLMAMALI”

2023 KPSS’ye 1 milyon 799 bin kişi girmiş. Fakat bu kişilere dur diyor, sınava sokuyor ve beklemelerini istiyorsun! Ancak tasarruf etmen gereken kalemlerden tasarruf etmiyorsun. Özel uçaklar, 4-5 tane saray var. Şu anda İstanbul’daki Haliç’te bir çalışma ofisi yapılıyor. Halen şatafat ve israf devam ediyor. Saltanat dönemi gibi bir lüks ve israf ortamındayız. Bu durum devam ettiği sürece fakirlerden tasarruf ederek, ne enflasyonu düşürebilirsin, ne de işsizliği azaltabilirsin. Sadece göz boyamakla yetinirsin.

Kamuda tasarrufun sonu işsizlik olmamalı! Atama bekleyenlerin umutları yıllarca boşa çıkarılmamalı. İşsizlik daha fazla sosyal patlamalara ve büyük ekonomik yıkıma yol açabilir. Eğer tasarruf yapacaksan, bakanların koruma ordularını azalt, makam araçlarını azalt. Dünyanın en fazla makam aracı bizde bulunmaktadır. 130 bin makam aracı varken Almanya’nın 9 bin, Fransa’nın ise 8 bin makam aracı bulunmaktadır. Beyler hala koruma orduları ile gezmeye devam ediyorlar. Ancak memurlardan, atama bekleyen insanlardan tasarruf edilmesi kabul edilemez. Böyle kamuda tasarruf olmaz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Milletvekili Ağbaba’dan Kamuda Tasarruf Eleştirisi: İşsizlikten Başka Nereye Gidecek?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin