1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İBB Meclisi’nde Tartışmalı Anma Töreni!

İBB Meclisi’nde Tartışmalı Anma Töreni!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Meclisi’nin Mayıs ayı birinci birleşimi, Saraçhane’deki belediye binasında Meclis 1. Başkanvekili olarak görev yapan CHP’li Aslan’ın başkanlığında gerçekleşti.

Toplantının gündem dışı bölümünde konuşan Aslan, mayıs ayı içerisindeki anma ve olaylara değinerek, 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı andı.

Aslan, Gezmiş ve arkadaşlarını Türkiye için güzel hayalleri, umutları ve dilekleri olan gençler olarak tanımlayarak, “Onların en büyük dilekleri neydi biliyor musunuz? Tam bağımsız Türkiye idi. Halkın refahı ve mutluluğuydu. Ne yazık ki onlar da bu ülkenin kara kış günlerinde kutuplaşmanın, ayrıştırmanın milleti birbirine düşman etmeye çalışanların kurbanı oldular. Gencecik yaşta görüşleri nedeniyle idam sehpasına çıkarıldılar, doğru bildiklerinden o sehpada asla vazgeçmediler. O nedenledir ki bugün onların fikirleri hala hayattadır. Fidanlar yeşermiş, kök salmış, ağaç olmuştur. Türkiye’nin bağımsızlığı için can veren Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı rahmetle anıyorum. Yaşasın tam bağımsız Türkiye.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, Başkanvekili Aslan’ın meclisi ideolojiden uzak, tarafsızlıkla yönetmesi gerektiğini ve üslubunun da kendisine yakışmadığını belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Orkun Ayhan da Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mecliste anılmasını doğru bulmadığını ifade etti. Ayhan, Deniz Gezmiş’in eylemlerine değinerek, silahlı eylemler yoluyla devletin, anayasal düzene başkaldıran bir kişinin anılmasının doğru olmadığını dile getirdi.

CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan ise meclisin gereksiz yere gerilmesini istemediklerini ve İstanbul için hizmet üretmek istediklerini belirterek, “Onlar ne derse desin biz burada 3 fidanı anmaya ve tam bağımsız Türkiye demeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Meclisi’nde Tartışmalı Anma Töreni!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin