1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kiev Ziyaretinde Ukrayna’ya Sarsılmaz Desteğini Gösterdi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kiev Ziyaretinde Ukrayna’ya Sarsılmaz Desteğini Gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’ya karşı Ukrayna’ya destek göstermek amacıyla resmi bir ziyaret düzenledi. Blinken, Kiev’e gittiği sırada sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Ukrayna’ya olan desteğini vurguladı. Kiev ziyaretinin amacının Ukrayna’ya verilen desteği göstermek olduğunu belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Blinken’ın Kiev ziyareti sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ve diğer üst düzey liderlerle bir araya geleceğini duyurdu.

Miller, Blinken’ın ayrıca Ukrayna’nın ekonomik toparlanmasını destekleyecek yeni güvenlik ve ekonomik yardımlar konusunu da liderlerle ele alacağını belirtti. Son dönemde Rus ordusunun Ukrayna’nın kuzey sınırında Harkiv bölgesinde gerçekleştirdiği saldırılar artmış durumda. Rus ordusu, Harkiv bölgesinde bulunan 10’dan fazla yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirmişti. Bu saldırılar sonrasında Ukrayna, Batı’dan askeri destek talebinde bulunmuştu. Kiev ziyareti sırasında Blinken’ın bu saldırıları ele alması ve Ukrayna’nın güvenliğini sağlayacak adımların atılması bekleniyor.

Blinken ve Zelensky görüşmesi, ABD’nin Ukrayna’ya olan bağlılığını ve destek sinyallerini göstermesi açısından önemli bir adım olacak. ABD’nin Rusya ile olan gerilimleri nedeniyle Ukrayna’ya olan desteğinin artması, bölgedeki istikrarsızlığı azaltmaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin Blinken’ı ağırlayarak karşılama ve görüşmeler sırasında alınacak kararların Ukrayna’nın güvenliği ve ekonomik toparlanması açısından önemli bir rol oynayacağı tahmin ediliyor.

Haberin kaynağı Anadolu Ajansı (AA) tarafından duyurulurken, Blinken’ın Ukrayna ziyareti sırasında Ukrayna’nın güvenlik ve ekonomik konulardaki ihtiyaçlarını ele alarak, ABD’nin Ukrayna’ya olan desteğini arttırma ve bölgedeki istikrarsızlığı azaltma çabalarının bir parçası olduğu belirtiliyor. Bu ziyaret, ABD ve Ukrayna arasındaki stratejik iş birliğinin ve ortak çıkarların güçlendirilmesine katkı sağlayacak nitelikte olması bekleniyor. Blinken’ın Kiev ziyareti, uluslararası ilişkiler açısından önemli bir basamak olacak ve Ukrayna’nın Rusya ile olan gerilimlerinde desteğini açıkça ortaya koyması açısından sembolik bir öneme sahip olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kiev Ziyaretinde Ukrayna’ya Sarsılmaz Desteğini Gösterdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin