1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Malatya’da deprem faciasında çarpıcı gelişme: Hakimbey Apartmanı yıkıldı, 78 kişi hayatını kaybetti!

Malatya’da deprem faciasında çarpıcı gelişme: Hakimbey Apartmanı yıkıldı, 78 kişi hayatını kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Mehmet Buyruk Caddesi üzerinde bulunan Hakimbey Apartmanı, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin ilk saniyelerinde yıkıldı. Bu felaket sonucunda, aralarında Milli Basketbolcu Nilay Akdoğan’ın da bulunduğu 78 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü duruşması bugün gerçekleşti. 5 kişinin tutuksuz yargılandığı davada, dönemde belediyede inşaat mühendisi olarak görev yapan Ahmet Özer, Hakimbey Apartmanı’nın bölgede ilk yapılan inşaatlardan biri olduğunu belirterek projenin belediyeye sunulduğunu ve ruhsatlandırıldığını ifade etti. Tanık olarak dinlenilen inşaat mühendisi Soner Özyavuz ise Elazığ depreminin ardından yaptıkları hasar tespit çalışmasında Hakimbey Apartmanı’nı incelediklerini hatırlamadığını söyledi.

Özyavuz, “Elazığ depreminde Malatya’da hasar tespiti yaptık ancak Hakimbey Apartmanı’nı hatırlamıyorum, apartmanın bulunduğu Zafer Mahallesi’nde ağır hasarlı bina tespiti yapmadık” dedi. Mahkeme heyeti, dönemin belediye imar müdürü Mustafa Bingöl’ün ifade vermesi için talimat yazılmasına ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün depreme ilişkin görsel ve yazılı belgelerin mahkemeye sunulmasına, eksiklik olması durumunda ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi ve duruşmayı 11 Temmuz’a erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malatya’da deprem faciasında çarpıcı gelişme: Hakimbey Apartmanı yıkıldı, 78 kişi hayatını kaybetti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin