1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’DE EŞ, DOST, AKRABA ATAMALARI ŞİŞLİ BELEDİYESİNDE DE SÜRÜYOR

CHP’DE EŞ, DOST, AKRABA ATAMALARI ŞİŞLİ BELEDİYESİNDE DE SÜRÜYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin eş, dost, akraba atamaları konusunda yaşadığı sıkıntılar devam ediyor. Genel Başkan Özgür Özel’in tepkilerine rağmen belediye başkanlarının bu tür atamaları sürüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden başlayarak Afyonkarahisar, Kırşehir, Kilis, Adana Yüreğir belediyelerine kadar birçok yerde bu tür atamaların yapıldığı bildirildi. Son olarak bu atamaların adresi İstanbul Şişli Belediyesi oldu.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, seçimde kampanya direktörü olan sınıf arkadaşı Filiz Ayseli Coşkun’un eşi Sinan Coşkun’u Medya Koordinatörlüğü görevine getirdi. Sinan Coşkun’un belediyede medya işlerinden sorumlu olmasıyla birlikte hareketlilik arttı. Atamaların zincirleme haline gelmesiyle birlikte şehirler arası transferler de yaşandı. Coşkun’un hemşerisi ve arkadaşı Hasan Öztürk, Giresun Belediyesi’nden Şişli Belediyesi Temizlik İşleri Koordinatörlüğü görevine transfer edildi. Bu transfer Giresun basınında da yankı uyandırdı.

Giresun’daki yerel gazeteler, Öztürk’ün atamasını ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’la birlikte çektikleri fotoğrafları manşetlerine taşıdı. Öztürk’ün verdiği demeçte, “Giresunlu kardeşlerime kapım açık” şeklindeki mesaj dikkat çekti.

Ayrıca, CHP’li İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in akrabası Fatma Adıgüzel de ‘eş dost akraba’ kontenjanından Şişli Belediyesi’ne memur olarak atandı. Fatma Adıgüzel, istisnai kadro ile Özel Kalem Müdürlüğü’nde çalışmaya başladıktan sonra belediyede memurluk görevine getirildi.

Yerel gazeteler, bu atama haberlerini Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Hasan Öztürk’ün birlikte çekilen fotoğraflarıyla beraber manşetlerine taşıdı. Bu atamaların partinin içinde tartışma yarattığı ve Genel Başkan Özgür Özel’in tepkilerine rağmen devam ettiği belirtildi. CHP’nin bu tür atamalardan uzak durması gerektiği ve liyakatin ön planda tutulması gerektiği vurgulandı.

Özgür Özel’in tepkileri ve kamuoyundan gelen eleştirilere rağmen, belediye başkanlarının bu atamaları sürdürmeleri parti içindeki bölünmeye ve eleştirilere sebep olmaktadır. Eş, dost, akraba atamalarının parti yönetimince yakından takip edilmesi ve şeffaf bir şekilde açıklanması önem arz etmektedir. Bu tür uygulamaların partiye ve halka olan güveni zedelediği göz önünde bulundurularak, CHP’nin bu konuda gerekli adımları atması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’DE EŞ, DOST, AKRABA ATAMALARI ŞİŞLİ BELEDİYESİNDE DE SÜRÜYOR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin