1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Sarayda Gece Yarısı Zirvesi! İşte Detaylar…

Sarayda Gece Yarısı Zirvesi! İşte Detaylar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, dün gece Saray’da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ı toplantıya davet etti. Gece yarısı zirvesinin gündeminde, Ayhan Bora Kaplan çetesi soruşturmasında ortaya atılan “kumpas” iddiaları vardı.

Toplantının detayları TGRT Haber sunucusu Ziya Osman Açıkel tarafından duyuruldu. Açıkel, sosyal medya hesabından “SON DAKİKA HABERİMDİR… Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u külliyeye davet etti. Özel kalemler telefonla arandı. Gece uzun. Ankara’da bir şeyler oluyor!” şeklinde paylaşım yaptı.

Aynı saatlerde gazeteci Altan Sancar da sosyal medya üzerinden toplantıyla ilgili önemli bir paylaşımda bulundu. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne dair gelişmelerin ciddi olduğunu belirten Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyu yakından takip ettiğini ve durumu “darbe girişimi” olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Gazeteci Altan Sancar’ın bu paylaşımının ardından iktidar medyası, gece yarısı zirvesinin gündeminde Ayhan Bora Kaplan çetesi soruşturmasında açığa alınan ve evleri aranan üç polis müdürüyle ilgili ortaya atılan yeni iddiaları ön plana çıkardı.

Bahçeli’nin 17/25 darbe girişimi olarak değerlendirdiği konuyla ilgili açıklamalarının ardından, gözler Erdoğan’ın bugünkü AKP Grup Toplantısı’na çevrildi. Davanın 30 Nisan’daki duruşmasında mahkeme başkanının, organize suç örgütü lideri Kaplan aleyhinde gizli tanık ifadesine ulaşılamadığını açıklaması, davanın seyrini etkilemişti. DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın aktardığına göre, gizli tanığın ifadesi üzerine İçişleri Bakanlığı, iddiaları araştırmak üzere mülkiye müfettişi görevlendirmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resen başlattığı soruşturma kapsamında, 13 Mayıs’ta polislerin evleri ve arabaları aranmış ve savcılık dosyaya kısıtlama kararı getirmişti. Türk Ceza Kanunu çerçevesinde suçlamalar yöneltilen polisler hakkında soruşturma devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sarayda Gece Yarısı Zirvesi! İşte Detaylar…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin