1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Hükümete Yönelik Kumpas Açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Net Yanıt: Dimdik Ayaktayız!

Hükümete Yönelik Kumpas Açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Net Yanıt: Dimdik Ayaktayız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet’teki kumpasla ilgili siyasilerden art arda açıklamalar geliyor. Büyük Birlik Partisi ve İYİ Parti, terörle mücadele konusunda devlete desteğini yineledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Dimdik ayaktayız” diyerek bürokratik vesayete karşı net mesajlar verdi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bürokratik vesayetin yükselmemesine kararlı olduklarını vurguladı. “Bize süre biçenler oldu. Bize, gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu. ‘Bu iş bitti’ deyip yolunu değiştirenler oldu. Bu davaya ihanet edenler oldu. Korkanlar, ürkenler, hırslarına yenilenler oldu. Onlar şimdi yoklar, esameleri okunmuyor; unutulup gittiler. Ama Allah’a hamdolsun, biz buradayız; dimdik, sapasağlam ayaktayız.”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise partisinin grup toplantısında konuşarak devletin terörle mücadelesinde yanlarında olduklarını belirtti. “Emniyet içinde, yargı içinde operasyonlar… Görüyoruz ki biri gelmiş, biri gitmiş hep. Bir tehdit ve tehlike varsa, FETÖ ve PKK ile mücadelede devletimizin yanında duracağız. Ama borsa kurup, adam kayırmayacaksınız. Komisyonlar oluşturup, haini masum ilan etmeyeceksiniz. Sonra da yargı reform deyip, işin içinden kurtulmaya çalışmayacaksınız.”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de sürecin ciddiyetinden bahsederek, devletin hedef alındığını ve net bir şekilde ortaya çıkarılmamış olsa da bu durum karşısında dik duracaklarını ifade etti. “Ciddi bir meseleyle karşı karşıyayız, hafife alınamayacak bir süreçle karşı karşıyayız. Çok net bir şekilde Cumhurbaşkanımızın, hükümet üyelerimizin hatta eski bakanlarımızın ve çok önemli bürokratlarımızın hedef alındığı bir süreç olduğu gözüküyor. Türkiye’nin yürüyüşünü engelleyemeyecekler.”

BBP, her zaman devletin ve seçilmiş liderlerin yanında olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve hükümetin sonuna kadar desteklerini sürdüreceklerini açıkladı. “Cumhurbaşkanımızın sonuna kadar yanındayız. Milli iradenin sonuna kadar yanındayız. Cumhur İttifakı’nın içerisinde olmamız bize de ayrı bir mesuliyet yüklemektedir. Mesuliyetimizin gereğini bugüne kadar nasıl yaptıysak, bundan sonra da yapacağımızı da net bir şekilde ifade ediyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hükümete Yönelik Kumpas Açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Net Yanıt: Dimdik Ayaktayız!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin