1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ahmet Davutoğlu İsrail Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Yaptı: “İnsanlık Arasında Olan Bir Savaş”

Ahmet Davutoğlu İsrail Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Yaptı: “İnsanlık Arasında Olan Bir Savaş”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin ve Saadet Partisi’nin milletvekilleri ile Arap-İsrail savaşının yıl dönümü dolayısıyla, İsrail Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Davutoğlu, 15 Mayıs’ın insanlık tarihinin en karanlık günlerinden olduğunu belirterek, “Bir halk kendi topraklarında, binlerce yıldır yaşadıkları topraklardan emperyalizmin, sömürgecilerin baskısı ve desteği ile kurulmuş bir terörist grup tarafından topraklarından sürüldü. Tarih 15 Mayıs 1948, Filistin toprakları parçalandı ve Filistin topraklarından sürülen masum ve mazlum halk Gazze’ye, Batı Şeria’ya mülteci olarak gitmek zorunda kaldı. 7 aydır bir büyük mücadele veren Gazze halkı bugün hala sürmekte olan Nakba’ya karşı direniyor. Nakba, ‘Büyük felaket’ demek, 76 yıldır Nakba sürüyor” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Filistin topraklarında 7 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmaların İsrail-Hamas, İsrail-Gazze, İsrail-Filistin ya da İsrail-Arap savaşı olmadığını belirterek, “Bu savaş İsrail ile insanlık arasında olan bir savaştır. 40 bini aşkın insan öldürüldü, 15 bin çocuk katledildi, hastaneler bombalandı, bütün savaş suçları işlendi. ABD kampüsleri ayakta. ABD, 2 aydır tarihinin Vietnam saldırılarından sonraki en büyük gösterilerine şahit oluyor. Akademisyenler ters kelepçe ile tutuklanıyor ama pes etmiyorlar, susmuyorlar. Çünkü karşı karşıya kalınan tablo, susulmaması gereken bir tablodur.”

“Bugün İsrail Büyükelçiliği’nin önündeyiz. Şunu da bir kez daha uyarıyorum. Türkiye’de, Ankara’da, mazlum milletlerin savaşının karargahı olan Ankara’da soykırımcı diplomatlar istemiyoruz. Önce ateşkesi kabul etsinler, uluslararası adalet divanında hesap versinler, insanlık karşısında ödedikleri suçun bedelini ödesinler. O vakte kadar hiçbir normalleşmeyi, normalleşme adımlarını asla kabul etmiyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahmet Davutoğlu İsrail Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Yaptı: “İnsanlık Arasında Olan Bir Savaş”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin