1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Tokyo’da Filistin Halkı İçin Büyük Dayanışma Gösterisi!

Tokyo’da Filistin Halkı İçin Büyük Dayanışma Gösterisi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokyo’da gerçekleştirilen Filistin yanlısı gösteri, “Nekbe”nin 76. yıl dönümüne denk geldi. Tokyo’nun önemli ulaşım noktalarından biri olan Şincuku bölgesinde düzenlenen “Nekbe Günü Ulusal Eylemi” protestosuna sivil toplum kuruluşları, Müslüman vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Göstericiler, Filistinlilerin evlerine dönüşünü simgeleyen anahtarları havaya kaldırarak “Nehirden denize özgür Filistin” sloganları attı.

Gösteride, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları da protesto edildi. Tokyo’da yaşayan Filistin taraftarları, “Japonya, Filistin halkıyla beraber” ve “İsrail’e yaptırım uygula” şeklindeki mesajlarını pankartlarla dile getirdiler. Dağıtılan bildiride, Filistin halkının “Nekbe”ye denk gelen 15 Mayıs tarihini kutsal bir gün olarak andığı ve dönüş haklarının vurgulandığı belirtildi. Filistinliler, İsrail’in 1948’de Filistin topraklarında bağımsızlık ilan ederek zorunlu göçlere neden olmasından dolayı 15 Mayıs’ı “Nekbe” olarak anmaktadır.

Tokyo’daki gösteride, Filistin halkına destek mesajları verildi ve Filistin’e ait topraklara geri dönüş haklarının savunuldu. Göstericilerin, İsrail’in Filistinli sivillere yönelik saldırılarını protesto etme amacı güttüğü açıkça görüldü. Tokyo’daki Şincuku İstasyonu önünde gerçekleştirilen gösteri, “Nekbe Günü Ulusal Eylemi” adı altında düzenlendi. Göstericiler, bu etkinlikle Filistin halkının yaşadığı büyük felaketi anmak ve bu trajedinin unutulmamasını sağlamak istediler. Tokyo’da yaşayan Müslüman vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen gösteri, Filistin halkıyla dayanışma içeren bir mesajı yansıttı.

Tokyo’da gerçekleşen bu gösteriye ilişkin haberin kaynağı, Anadolu Ajansı (AA) tarafından sağlanmıştır. Tokyo’da düzenlenen gösteri, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve dayanışmayı artırmak amacıyla yapılmıştır. Göstericiler, Filistin’in varlığına ve haklarına sahip çıkmak adına bir araya gelerek, haksızlıklara karşı seslerini yükseltmişlerdir. Bu tür etkinliklerin devam etmesi ve Filistin halkına destek olunması, uluslararası alanda Filistin davasının önemine dikkat çekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tokyo’da Filistin Halkı İçin Büyük Dayanışma Gösterisi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin