1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İBB Meclisi’nden Dikkat Çeken Plan Değişiklikleri: Cemevi ve İsmet İnönü Parkı’nda Büyük Kararlar!

İBB Meclisi’nden Dikkat Çeken Plan Değişiklikleri: Cemevi ve İsmet İnönü Parkı’nda Büyük Kararlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı oturumlarında önemli plan değişiklikleri yapıldı.

15 Mayıs tarihli oturumda, İBB’e ait Gaziosmanpaşa’daki bin 600 metrekarelik park fonksiyonundaki parselin imarı “sosyal tesis alanı (cemevi)” olarak değiştirildi.

Cem Vakfı Ahmet Yesevi Cemevi’nin, cemevi faaliyetinin İstanbul depremi dikkate alınarak daha iyi koşullarda yürütülebilmesi amacıyla İBB’ye ait Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki bin 600 metrekarelik İBB mülkiyetindeki parselin cemevi olarak kullanılabilmesi için imar planı değişikliği talebi yerine getirildi.

CHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen karara AKP grubu, “Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği”ne aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıktı.

İBB’ye ait olan Beşiktaş’taki İBB İsmet İnönü Parkı, İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 3 yıldır bekleyen 2021 tarihli kararı doğrultusunda imar planlarına işlendi. Park, “Dolmabahçe Sarayı, Saat Kulesi ve Bezmi Alem Valide Sultan Cami koruma alanı” sınırları içine alındı.

8 bin 838 metrekarelik parkın tapu kaydında “1 ve 2’inci derece korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı” beyanı bulunuyor.

AKP grubu, karara “Söz konusu alanda Aziziye Cami’si kayıp eseri olduğu ve ihya edilmesi gerektiği için karara katılmıyorum” şeklinde muhalefet şerhi düştü. Kararın oylanması sırasında da AKP itirazını gündeme getirdi.

İBB Parkında bulunan İsmet İnönü heykeli, İBB tarafından kısa süre önce yenilendi. 2022 yılında 2. İnönü Zaferi’nin 101’inci yıldönümünde İBB Yayınları’ndan çıkan “İsmet İnönü Kitabı”nın tanıtımı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından bu parkta gerçekleştirilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Meclisi’nden Dikkat Çeken Plan Değişiklikleri: Cemevi ve İsmet İnönü Parkı’nda Büyük Kararlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin